Davutoğlu: Tek başımıza iktidar olacağız

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, doğuda yaptırdıkları anketlerde ikinci parti olduklarını ifade ederek “Biz tek başımıza iktidara gelmek için bir parti kurduk” dedi.
Ankara Masası
|
23 Eylül 2020, Çarşamba - 09:53
Davutoğlu: Tek başımıza iktidar olacağız
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Milliyet gazetesinden Didem Özel Tümer, parti genel merkezindeki toplantıyı bugünkü köşe yazısına taşıdı.
İttifak sorusu yöneltilen Davutoğlu'nun “Siyaset mimari bir sanattır. İşe çatısını çatarak başlamazsınız. Biz daha temel aşamasındayız. Şimdiden ittifak konuşmayı doğru bulmam” dediğini aktaran Tümer, Gelecek Partisi liderinin bir kaç kez “tek başına iktidar” vurgusu yaptığını aktardı.
Tümer'in köşe yazısı şu şekilde:
Davutoğlu’nun tek başına iktidar vurgusu üzerine yöneltilen sorulardan biri, partisinin cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağıydı. Bu konuda çok temkinli konuşmaya çalıştı ve kelimeleri deyim yerindeyse tek tek seçti. Gelecek Partisi’nin kendi cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi ama bir kaç kez de “Bu parti bir kişinin cumhurbaşkanı olması için kurulmadı” dedi.



"Anketler güvenilir değil"

Davutoğlu’na tek başına iktidar iddiasını hatırlatarak, kamuoyuna yansıyan bazı anketlerdeki sonucun bu iddiayı destekler nitelikte olmadığını, kendilerinin yaptırdığı anketlerdeki sonucu, parti politikası ve söyleminin anketlere göre belirlenip belirlenmediğini sordum. Politika ve söylem için ankete başvurduklarını kaydeden Davutoğlu, toplum sorunlarıyla ilgili anketlerin güvenilir olduğunu ancak “bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtın hem pandemi hem de seçim atmosferine girilmemiş olması nedeniyle güvenilir olmadığını söyledi.
Ancak kendi yaptırdıkları anketlerdeki oranın daha yüksek olduğunu belirtti. Dikkat çekici olan ise doğuda yapılan anketlerde partisinin ikinci parti olarak gözüktüğünü söylemesiydi.

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız
http://ankaramasasi.com/haber/185649/davutoglu-tek-basimiza-iktidar-olacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.