ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk: Türkiye'nin en ucuz suyunu satıyoruz

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Ankara'da suyun pahalı satıldığı iddialarına ilişkin "Biz suyu maliyetinin yarısına satıyoruz. Türkiye'nin bırakın en pahalıyı en ucuz su satan yerlerinden biriyiz biz" dedi.
Ankara Masası
|
21 Ekim 2022, Cuma - 15:12
ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk: Türkiye'nin en ucuz suyunu satıyoruz

Erdoğan Öztürk, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Öztürk, Ankara'da suyun Türkiye ortalamasının üzerinde satıldığı iddialarına yanıt verdi.

Ankara'da suyun maliyetinin yarısına satıldığına vurgu yapan Öztürk " Türkiye'nin bırakın en pahalıyı en ucuz su satan yerlerinden biriyiz biz" dedi.

Öztürk sözlerine şöyle devam etti:

" ÜFE artışına rağmen yarı fiyatına satıyoruz"

"Biz göreve geldiğimizden sonraki 2.5 yıllık süreçte, geçen yılın ağustos ayına kadar suyu 5 TL'den sabit fiyattan sattık. Ta ki girdi maliyetleri, yüzde 300- 400 gibi inanılmaz artışlara gösterene kadar. ASKİ olarak Meclis'e bir öneri sunduk. 'Su fiyatlarını yeniden belirleyelim. Dolayısıyla bu konu ile ilgili komisyonda, bende vardım. Tüm parti temsilcisi arkadaşlarımızla vardığımız karar, 2.5 yıldır 5 TL gibi sabit bir ücretle sattığımız suyun üzerine ÜFE artışını koyalım dedik. Her ay dengeli bir şekilde gitsin. ÜFE artışına rağmen geldiğimiz noktada halen su yarı fiyatına satılıyor. Bunu pahalı diyen arkadaşlar anlasınlar diye söylüyorum."

" 2-3 bin kilometrelik şehirle mi kıyaslama yapıyorsunuz"

Ankara'yla diğer illeri karşılaştıranlara da yanıt veren Erdoğan Öztürk "25 bin km karelik bir coğrafyadan bahsediyorsunuz. 2-3 bin kilometrelik bir şehirle mi kıyaslama mı yapıyorsunuz? Çekilen hatların, personel maaşlarını koyun üzerine. Türkiye’nin en ucuz suyunu satıyoruz." şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1861852/aski-genel-muduru-erdogan-ozturk-turkiyenin-en-ucuz-suyunu-satiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.