Mansur Yavaş'ı istifaya davet eden Hakan Han Özcan'a Adnan Beker'den yanıt

ABB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, Başkan Mansur Yavaş'ı istifaya davet eden AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'a yanıt verdi. Beker "Mansur Yavaş'a söz verdin, yapmadın istifa et git diyorlar. Siz de söz verdiniz. Maliye Bakanı, istifa etsin, gitsin o zaman. Dolar, fiyatlar, enflasyon düşecek dedi." diye konuştu.
Ankara Masası
|
24 Ekim 2022, Pazartesi - 17:10
Mansur Yavaş'ı istifaya davet eden Hakan Han Özcan'a Adnan Beker'den yanıt

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, su krizine ilişkin AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın ABB Başkanı Mansur Yavaş'a yönelttiği eleştirilere yanıt verdi

Hakan Han Özcan'ın suya yapılan yüzde 50 indirimin ardından ABB'nin sosyal yardımları kesmesini 'şantaj' olarak nitelemesinin gerçeği yansıtmadığını belirten Beker "Bizim belediyemizde şantaj diye bir şey yok. Siz, durup dururken belediyenin bütün gelirlerini her kalemde kesiyorsunuz. Niye kesiyorsunuz? Vatandaştan şikayet mi var, vatandaş sokağa mı döküldü, otobüs mü pahalı diyor, su mu pahalı diyor, belediyenin nesi pahalı diyor?" diye konuştu.

"Ankara'nın hakkı olan vergi gelirinden başka destek almıyoruz"

"Buradan Hakan Han Özcan'a sesleniyorum" diyen Beker sözlerine şöyle devam etti:

"Kendisinin 19 ilçe belediyesi var, Meclis çoğunlukları da kendisinde. Kendisi ilçelerinde, vatandaştan aldıklarını önce yüzde 50 indirsinler, sonra bu yardımlara devam etsinler. İller bankası, Çevre Bakanlığı, Spor Bakanlığı, bütün bakanlıklar, bütün ilçelerine hizmet ediyor. Binalar yapıyorlar, yardım ediyorlar. Elmadağ Belediyesinin ne suçu var? Yazık, oraya hiç kimsenin bir şey yaptığı yok. Bu hükümet Elmadağ'ın hükümeti değil mi? Büyükşehir Belediyesi, bu hükümetin değil mi? Bizim hakkımız olan Ankara'nın vergisinden başka biz devletten bir destek almıyoruz." 

" Maliye Bakanı istifa etsin, gitsin o zaman"

Beker, geçtiğimiz günlerde Ayaş'ta yaptığı açıklamalarda, Mansur Yavaş'ı sözlerini yerini getiremediğini belirterek istifaya davet eden Hakan Han Özcan'a da yanıt verirken "Türkiye'de bırakın dünyada Başkent'in havaalanı metrosu olmayan kent yok. Hani Keçiören Havaalanı Yolu metrosu başlıyordu bitiyordu. Onlarda söz veriyor. Sen Mansur Yavaş'a söz verdin, yapmadın istifa et git diyorsun. Siz de söz verdiniz istifa edin gidin. Maliye Bakanı, istifa etsin, gitsin o zaman. Dolar, fiyatlar, enflasyon düşecek dedi." diye konuştu.

Adnan Beker, Mansur Yavaş'ın belediye başkanı olduktan sonra vermiş olduğu bütün sözleri yerine getirdiğini sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1866408/mansur-yavasi-istifaya-davet-eden-hakan-han-ozcana-adnan-bekerden-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.