Meral Akşener, TOGG'un lansmanına katılacak mı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 29 Ekim'de gerçekleştirilecek Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un lansmanına katılmayacağını açıkladı. Akşener, açılışına katılması için Koray Aydın'ı görevlendirdiklerini bildirdi. 'Eşref Fakıbaba'dan başka İYİ Parti'ye katılım olacak mı?' sorusuna ise Akşener "Görüşmelerimiz devam ediyor. Arkadaşlarımızın partimize kattıkları güçle kuvvetlenerek yolumuza devam ediyoruz. Tabii ki yeni isimler olacak." diye konuştu.
Ankara Masası
|
25 Ekim 2022, Salı - 10:26
Meral Akşener, TOGG'un lansmanına katılacak mı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına konuk oldu.

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Akşener, Türkiye'de her alanda kriz olduğunu belirterek "Dış politikadan, ekonomiye, tarımdan, yandaş kayırmadan, gençlere söylenen ağır sözlere, kadınların tecavüz, taciz, dayak, öldürme gibi her türlü pislikle karşı karşıya kaldığı sistemde azıcık kafasını kaldırdığında bizzat bu ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından 'sürtük' dendiği bir Türkiye'de günlük hayattan, aylık sisteme, yurt dışı ilişkilerden içeriye dair her alanda kriz var. Her türlü hakaretin yapıldığı bir dil, hatta etnik aidiyetler üzerinden kutuplaştırılıp bir de oralara hakaretler yağdırılıp inançlar üzerinden bir dil. Üretimi öne koyacağız her alanda sanayide tarımda teknolojide. Kapsayıcı bir kalkınma eylemini ortaya koyacağız. Kayırmanın son bulduğu, liyakatın öne geldiği bir sistem kuracağız. Tarımda yaşananlar, ekonomide rüyada görülüp ertesi gün hayata geçirilen kararlar, bir avuç yandaşın korunması, 5-10 maaşlı ne iş yaptığı belli olmayan danışmanlar." diye konuştu.

İktidara geldiklerinde üretimi en öne koyacaklarını belirten Akşener "Üretimi en öne koyacağız. İstihdam ve kayırmanın son bulduğu, liyakatin öne geldiği, şeffaflığın mutlaka gerçekleştirildiği, yargının bağımsız, tarafsız, objektif olduğu, Merkez Bankası'nın gerçekten bağımsız olduğu, tahrip edilmiş kurumların yeniden ihya edildiği bir anlayışla çok kısa sürede bu iş çözülür." dedi.

" Esad'la konuşur sığınmacıları gönderirdim"

Akşener, sığınmacı krizine ilişkin ise "Sayıların değiştiği bir yekpare grup Türkiye'ye geldi. Bunun çok problemi var. Biz kapılara açarak buna sebep oldu. Arap nüfus buraya geldi, buna karşılık orası YPG'nin yani bir nevi PKK'nın eline geçmiş oldu. 2019'du ilk söylediğimde sayın Erdoğan'a 'Sende bir ergen siniri var, bozuksun tamam anladık' çünkü ilişkileri bireysel kabul ediyor. Türkiye eşittir benim diyor. Devlet benim diyor. Bütün bunlar Putin'le, Biden'la olan ilişkilerine yansıyor. Ben inanamıyorum yaşlı başlı erkekler 'Beni çok sever, kadim dostum' diyor. Böyle bir şey yok uluslararası ilişkilerde. 2019'da beni gönderselerdi ben Esad'la konuşur sığınmacıları gönderirdim. Şimdi de göndereceğiz." şeklinde konuştu.

Meral Akşener konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Başörtüsü tartışması

Sayın Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü tutumuna söyleyecek bir sözüm yok. Sayın Kılıçdaroğlu bir helalleşme yolculuğuna çıktı. Orada da büyük saygım var. Zaman zaman bende kendimi bazı şeyleri hatırlatmakla görevli hissediyorum. Çünkü benim siyasi yolculuğum en başından beri o süreçlerle ilgili olarak yapılan her türlü eksik, gedik yanlışların karşısında durdum. Pek çok bedeller kendimize göre ödedik.

Bu çerçeve içinde bu helalleşme yolculuğuna çok büyük bir saygım var ama dediğim gibi bende başka şeyleri hatırlatmak durumundayım. Bu ülkede Rize Belediye Başkanı, açılım sürecinde, 'Boş yere açılım yapmayın. Bizler her seferinde bir Kürt kadını alalım ikinci eş olarak bu meseleyi çözelim' dedi. O günlerde ben bu gökkubbeyi yıkmaya çalıştım tek kişi olarak. AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı, 'Başı açık kadın perdesiz eve benzer ya kiralıktır, ya satılık' dedi. Buna da zıtladım ben. Atatürk'ün annesine hakaret edildi. Bunlarla ilgili kim helalleşecek bu ülkede? Bende bunları hatırlatıyorum.

Başörtüsü çözülmüş bir konu. Yani bunun hukuki bir alt yapısının olması, olmaması meselesi değildi. Kapanmış yaraları yeniden açmak yerine, kanayan yaralara bakmak durumundayız. Ben saygı duyuyorum elbette sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tavrına ama bugün neyi tartışıyoruz? Anayasaya koyulmayı, başörtüsü içinden yeni bir kavgayı tartışıyoruz.

Erdoğan'a referandum yanıtı

Sayın Erdoğan seçimi kaybedeceğini gördü her bir manevi konuya, somut kavrama iki eliyle sarılıyor. Anayasalar bu Meclis'te olmaz çünkü gidiyor, seçime kalmış 7-8 ay... Böyle bir durumda anayasalar vaattir. Seçime giderken bunları söylersiniz, kazandıktan sonra da bu vaadi yerine getirirsiniz. 2010'da aklına gelmemiş sayın Erdoğan'ın, 2017'de de aklına gelmemiş, şu anda aklına geldi. Derhal seçim kararı alsınlar, bu vaatle gitsinler, seçimi kazanırlarsa yerine getirirler. Bizim bakış açımız bu.

İYİ Parti'ye geçecek isim var

İYİ Parti vatandaş nezdinde çok ciddi bir teveccüh ile karşı karşıya. Bu partinin büyümesi lazım. Biz kurumsallaştırmaya, kalıcı hale getirmeye gayret ediyoruz. Bu ülkenin yetiştirdiği çok kıymetli insanlar var. Partimizde değerlendirmeleri için görüşmeler yapıyorum ben. Bir kısmı aktif olarak yer alıyor, bir kısmı bilgi ve birikimlerini projeler bazında, bilgi iletimi bazında, benim yaptığım çalışmalara katkı çerçevesinde dile getiriyorlar. Böyle bir çalışma biçimimiz var.

Bu görüşmelerimize devam ediyoruz. Arkadaşlarımızın partimize kattıkları güçle kuvvetlenerek yolumuza devam ediyoruz.

Tabii ki yeni isimler olacak. Şu anda da görüştüğümüz isimler var. Sadece AK Parti'den bahsetmiyorum. Türkiye'ye katkıda bulunmuş, genç yaşlı ve bundan sonrada bulunabilecek insanların her biriyle görüşüyorum.

Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye katılması

Ortak dostlarımız var bizim. Hakikaten bir gün telefon açtım görüşmeyi yapabilmek için ama evden bilgi sahibiyim bu arada. Gaziantepli eşi, çok güzel bir yumurtalı çiğ köfte yaptığına dair bilgim vardı. Direkt aradım, 'Sayın bakanım ben oralarda yalnız, gariban koca İstanbul'da. Aç geziyorum. Ben hanımefendiden şöyle bir şey rica ediyorum' dedim. Sonra gittik.

TOGG açılışına katılacak mı?

Davet yeni geldi. Önceden planlanmış bir programım var ama biz bu tür davetlere mutlaka partimizi temsil eden üst düzey bir arkadaşımızı oraya göndeririz parti olarak. Siyasi İşler Başkanımız Ankara Milletvekilimiz sayın Koray Aydın'ı görevlendirdik. O gidecek.

Teknolojisinden şarj edilmesine kadar zor bir iş bu. Yeşil dönüşüm planımız var bizim. Bunu yapmadığımızda sanayimizin kaybı olacak. 

http://ankaramasasi.com/haber/1867611/meral-aksener-toggun-lansmanina-katilacak-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.