Paşinyan’dan Putin’e Rusça yanıt

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün Ermenistan hakkında ‘kendi yolunu tercih etti, durum ortada’ diyerek yaptığı sitem içeren açıklamalardan sonra Ermenistan Başbakanı Paşinyan, bugün Rusya’nın sunduğu ilkeleri Soçi’de kabul etmeye hazır olduklarını ‘Rusça’ paylaştı.
Onur Çetinkaya
|
28 Ekim 2022, Cuma - 13:25
Paşinyan’dan Putin’e Rusça yanıt

Rus lider dün yaptığı konuşmada,  Rusya'nın yıllardır Ermenistan’a Karabağ meselesini oradaki halkın ayrıldığı beş bölgeyi Bakü'ye devrederek çözmesini teklif ettiğini, ancak Erivan'ın kendi yolundan gitmeyi seçtiğini vurguladı.

Putin'in Ermenistan'ın Karabağ meselesindeki tutumunu eleştiren açıklamaları, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı harekete geçirdi.

Putin'e Rusça yanıt 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Paşinyan, Putin'e Rusça cavap verdi.

Paşinyan, Ermenistan’ın Rusya’nın önerdiği ilkeler üzerinden Azerbaycan ile bir anlaşmaya varılması için çalışmayı kabul ettiğini belirterek “Eylül başında Ermenistan, Rusya Federasyonu tarafından sunulan ve Ermenistan ile Azerbaycan arasında devletlerarası ilişkilerin kurulmasına yönelik temel ilkeler temelinde çalışmayı kabul etti ve bunu Soçi’de teyit etmeye hazır. Rusya’nın da bu anlaşmayı destekleyeceğini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1874610/pasinyandan-putine-rusca-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.