İran’da devrim muhafızlarından protestoculara tehdit

Mahsa Amini’nin öldürülmesi sonrası artarak devam eden protestolara İran rejimi şiddetle karşılık verirken Devrim Muhafızları’ndan yeni tehdit geldi. İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, dün eylemcilere “Cumartesi günü sokağa çıktığınız son gün olacak” diye seslendi.
Ersin Küçükbarak
|
30 Ekim 2022, Pazar - 09:51
İran’da devrim muhafızlarından protestoculara tehdit

İran’da Mahsa Amini’nin gözaltında ölmesinin ardından başlayan gösteriler ülkenin birçok şehir ve üniversitelerinde devam ediyor.

Zahedan kentinde kolluk kuvvetleri protestocuların üzerine ateş açtı. Medyada çıkan haberlere göre bir kişi hayatını kaybederken 14 kişi de yaralandı. Tahran’ın Çitger bölgesinde protestocular yönetim karşıtı slogan atarken Danışcu Parkı’nda buluşan kadınlar ise alkışlar eşliğinde dans etti. Senendec kentinde ve Batı Azerbaycan eyaletinin Urumiye ve Bukan kentlerinde göstericilerin yolda ateş yaktıkları ve sloganlar attığı görüldü. 

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami,  protestolarla ilgili dün eylemcileri uyararak cumartesi gününün sokağa çıktıkları son gün olacağı tehdidinde bulundu. Selami “Sokaklara çıkmayın. Bugün ayaklanmaların son günü” ifadesini kullandı.

İnsan hakları örgütleri, altıncı haftasına giren eylemlerde İran genelinde şu ana kadar en az 250 protestocunun öldürüldüğünü ve binlerce kişinin tutuklandığını belirtiyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1885489/iranda-devrim-muhafizlarindan-protestoculara-tehdit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.