Turgut Altınok: ABB iflas ederken, biz tasarruf sağlıyoruz

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü vesilesiyle yaptığı açıklamalarda belediyelerinde yaptıkları tasarruflar hakkında bilgi verdi. Altınok, 3 yılda 301 milyon liralık bir tasarruf yaptıklarını dile getirirken "Ankara Büyükşehir Belediyesi iflas bayrağını çekerken biz tasarruf sağlıyoruz vatandaşımıza hizmet ediyoruz." dedi.
Ankara Masası
|
01 Kasım 2022, Salı - 15:59
Turgut Altınok: ABB iflas ederken, biz tasarruf sağlıyoruz

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Sabah gazetesine açıklamalarda bulundu.

31 Ekim Dünya Tasarruf Günü kapsamında yaptığı açıklamalarda kamuda tasarrufun önemine dikkat çeken Altınok, göreve geldikleri 3 yılda bir çok alanda tasarruf yapmaya yöneldiklerini ifade etti.

Başta temizlik işlerinde olmak üzere kiralık araçlardan vazgeçtiklerinin altını çizen Altınok, öz kaynaklarıyla 220'den fazla araç satın aldıklarını söyledi.

Altınok, bu araçlar sayesinde aylık 7 milyon lira tasarruf sağladıklarını sözlerine ekledi.

3 yılda 301 milyon lira tasarruf sağladıklarını belirten Altınok "Hizmet araçlarımızın kendini amorti ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Belediye başkanlığı dert yanma yeri değildir çözüm üretme yeridir. " şeklinde konuştu.

" Keçiörenlilerin her kuruşunu hizmete çeviriyoruz"

Altınok, 'Tasarruflu Hizmetle Kâra Geçiş' olarak adlandırdıkları sürecini şöyle anlattı:

"2019 yerel seçimleriyle birlikte göreve geldik. İlk iş olarak belediyemizde kiralık araç uygulamasına son verdik. Hemen arkadaşlarımızla bir hesap yaptık. Hem belediyemize tasarruf sağlayacak hem de belediyemizi kâra geçirecek yeni hizmet aracı alım planımızı devreye soktuk. Nitekim ivedilikle hizmet araçlarımızı şehrimize getirerek başta temizlik olmak üzere tüm hizmetlerimizi kendi araçlarımızla yapmaya başladık. Hizmet araçlarımızı aldığımızda, 'araçlarımız kendini 3 yılda amorti edecek' diye bir açıklama yapmıştım. Bugün baktığımızda aradan 43 ay geçmiş. Her ay 7 milyon lira tasarruf sağlamışız. Bu tasarruf, 43 ayda 301 milyon liraya tekabül ediyor. Yani 43 ayda sağladığımız 301 milyon lira tasarruf ile 220 hizmet aracımızı belediyemizin envanterine kazandırmış olduk. Aylık ve yıllık bazda yaptığımız bu ekonomik öngörümüzün gerçekleşmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Keçiörenlilerin her kuruşunu hizmete çeviriyor, beytülmali emin ve ehil ellerde değere dönüştürüyoruz."

"Hizmetkâr olmaya devam ediyoruz"

Sadece kiralık araç uygulamasına son vererek değil aynı zamanda birçok alanda üretim politikası geliştirerek tasarruf sağladıklarını da belirten Başkan Altınok, "Hizmet süremizin çoğu pandemiyle geçti. Bu süreçte hem vatandaşımıza fayda sağlamak hem de maliyetleri azaltmak için AR-GE Merkezimizi kurduk. Maske, kolonya ve dezenfektan üreterek piyasanın çok altında bir maliyete ürünlerimizi vatandaşlarımızla buluşturduk. Aynı zamanda akıllı sera inşa ederek belediyemizin bitki ihtiyacını kendi üretimimizle karşılamaya başladık. Gübre ihtiyacımızı ise kompost makinasıyla ürettiğimiz gübrelerle temin ediyoruz. 20 dönümlük alana bostan kurduk. Buradan elde etiğimiz ürünleri hizmet içi alanda kullanıyoruz. Hem üreten hem de hizmet ağını yaygınlaştıran bir anlayışla hizmetkâr olmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Biz tasarruf sağlıyoruz"

Altınok o röportajı " Ankara Büyükşehir Belediyesi iflas bayrağını çekerken biz tasarruf sağlıyoruz vatandaşımıza hizmet ediyoruz." ifadeleriyle paylaştı.

http://ankaramasasi.com/haber/1893081/turgut-altinok-abb-iflas-ederken-biz-tasarruf-sagliyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.