Çankayalılar belediyeye şikayetlerini yazdı

Ankara'nın Çankaya ilçesinde yaşayan vatandaşlar, asfalt sorunu, köpek sorunu, gürültü gibi birçok konuda belediyeye şikayetlerini iletti.
Ecem Çetin
|
02 Kasım 2022, Çarşamba - 13:41
Çankayalılar belediyeye şikayetlerini yazdı

Ankara'nın Çankaya ilçesinde  yaşayan vatandaşlar şikayetlerini yazdı. 

Vatandaşlar, asfaltların delik deşik olmasından, ilçede bulunan bir meyhanenin gürültüsünden, kurs kaydının habersizce silinmesinden ve köpek sorunundan dolayı şikayetlerini dile getirdiler. 

Vatandaşlar sorunlara çözüm bulunması için belediyeden talepte bulundu.

İşte o şikayetlerden bazıları;

"Önümüzde kış var, daha fazla delik açılabilir"

Erdem isimli bir vatandaş, asfaltların delik deşik olmasından dolayı şikayetini dile getirdi. 

"Aşağı Öveçler Mahallesi 1296. Sokak'ta eski asfalt delik deşik. Arabalar geçerken zorlanıyor. Ayrıca üzerine daha önceden yama yapılmış doğru düzgün bir yol değil. Önümüzde kış var, kar yağdığı zaman daha fazla delik açılabilir. Lütfen asfaltı yenileyin. Bir diğer şikayet, Aşağı Öveçler Mahallesi 1297. Sokak'ta sanırım elektrik için yolun kenarı kazılmış ayrıca asfalt eski ve çatlaklar var lütfen yolu yenileyin" 

"Gözümüzden çok düştü Çankaya Belediyesi"

Gürkan isimli bir vatandaş ise, ilçede bulunan bir meyhanenin gürültüsünden rahatsız olduğunu, dilekçe  vermesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığını belirterek, "Ölçüm yapıyorlarmış sözde sınırda ya da aşağıda çıkıyormuş gidip uyarıyorlarmış vs gözümüzden çok düştü Çankaya Belediyesi. Vatandaşın Belediyesi olmaktan çıkmış işletmelerin belediyesi olmuş. Her akşam 8'den 12'ye kadar darbuka, Ankara havası, halay, davul ne varsa hepsini dinliyoruz. Yeter artık size bizden oy moy yok artık. Bir yaptığınız da yok. İşinize geldiği gibi yapıyorsunuz. Onu çok iyi anladık" ifadelerine yer verdi. 

"Zorunluluk mu, keyif mi? "

Serkan isimli bir vatandaş , "40 maliki aşan binalarda yeraltı çöp konteyneri yapılması gerektiğine ilişkin bir karar alındığı söylenmekte. Sitede meclis kararlarını incelediğimde, böyle bir zorunluluk getirildiğine ait bir karar bulamadım. Bu karar nasıl ulaşabilirim? Halkla ilişkilere mail attım fakat bana gönderilen cevapta herhangi bir tarih veya zorunluluğa dair bir ibare yoktur. Bu çerçevede site yönetimimiz, Çankaya belediyesinin sitemize süre verdiği ve bu süre sonuna kadar çöp konteynerlarımızı yerleştirmemiz gerektiğini söylüyor... Çankaya Belediyesi sitelere farklı farklı muamele mi yapmaktadır? Böyle bir zorunluluk olmamasına rağmen bizim sitemize neden böyle bir zorunluluk getirmektedir. Bu zorunluluğun yasal bir altyapısı var mıdır? Yoksa keyfi midir?" diye yazdı.

"Hak yemeyin, ya kaydımı tekrar yapın ya başka mevkilere başvuracağım"

Şükran isimli bir vatandaş, belediye tarafından düzenlenen kurslara kayıt yaptırdığını ancak kendisinin haberi olmadan kaydının silindiğini dile getirdi.  

"Ben geçen sene Çankaya belediyesinin düzenlediği ücretsiz kurslardan yararlanmaya başladım. Bu sene de kırk yama (patchwork) kursuna kayıt tarihleri içerisinde Birlik Mahallesindeki Çankaya Evine gidip kayıt yaptırdım. Daha sonra geçen yıldan sertifika aldığım ve bu yüzden hakkım dolduğu gerekçesiyle kaydımı bana sormadan silmişler. Ancak ben belediyeyi aradığımda asla böyle bir şeyin olmadığını, insanların yıllarca bu kurslara gittiğini ve hatta kendi kurs arkadaşlarım dahi çok büyük bir hile döndüğünü, kendilerinin de yıllardır bu kurslara katıldıklarını belirttiler. Sabah erkenden gidip yazılmama rağmen kaydımı silmiş. Nasıl böyle bir şey yapabiliyor? Hak yemeyin, ya kaydımı tekrar yapın ya başka mevkilere başvuracağım."

"Belediyenin asla umurumda değil. Yazıklar olsun"

Çağla isimli bir vatandaş, sokak köpeklerinden dolayı şikayetçi olduklarını söyledi:

"Başıboş sokak köpeği çeteleri yüzünden, ne güvenle sokağa çıkabiliyoruz ne geceleri uyku uyuyabiliyoruz. Çok merkezi ve trafiğin yoğun olduğu bir yerde bile tüm kaldırımlar parklar, köpeklerle dolu. Etraftakiler çiğ et ve kemikle besliyor, hayvanlar aşırı saldırgan. Parklar, köpek pisliği ve etrafa saçılmış yemek dolu. Çocuğumuzla evcil hayvanımızla asla sokağa yaya olarak çıkamıyoruz. Defalarca kez belediyeye şikayette bulundum, k***Mahallesi muhtarlığına şikayette bulundum, hele muhtar z*** hanımın dünya umurumda değil. M*** y***b**üstündeki s** s**p***'li engelli çocuk parkı bile köpek dolu, oradaki dernek çalışanları kendi evinin bahçesi gibi oraya sokak köpeklerini toplayıp besliyor. Ne hakla? Bari Bulvar üzerindeki parkların etrafının kapanması, kapalı çocuk ve evcil hayvan parkı yapılması talebinde bulunduk, belediyenin asla umurumda değil. Yazıklar olsun, insana verdiğiniz değer bu! Bu saldırgan hayvanları toplamak belediyenin görevi. Bu hayvanları toplayın!

" Hangi çağda yaşıyoruz sizin belediyeciliğiniz batsın"

Cenan bir vatandaşta sokak köpeklerinden dolayı şikayetini dile getirerek şunları yazdı: 

"Sayın yetkililer ** Mahallesi 504 cadde ikamet etmekteyim. Yüz defa şikayet etmemize rağmen, sokak köpeklerinin toplamadınız. İki sene önce sürü halinde köpekler, evimizin önünde eşimi ısırdılar hastanelik oldu. Hala aynı seviyede sokağımızda en az otuz köpek bulunmaktadır. Okullar açıldı kızım kendi başına otobüsten inip eve geçemiyor. İş yerinden çıkıp kızımı eve bırakıp tekrar işe gidiyorum. Hangi çağda yaşıyoruz sizin belediyeciliğiniz batsın tüm düzenimiz altüst oldu bu böyle gitmez. Sözde Mühye'de barınak yapıyorsunuz. İki yıldır sabahlara kadar boşuna elektrikleriniz yanıyor. Ama bir ilerleme yok. Yeter artık alın şu hayvanları buradan insanlar işine gücüne baksın.

http://ankaramasasi.com/haber/1901923/cankayalilar-belediyeye-sikayetlerini-yazdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.