Jens Stoltenberg: Putin savaşı biterebilir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna-Rusya Savaşına ilişkin "Putin bu savaşı başlattı ve yarın sona erdirebilir" dedi. Stoltenberg; nükleer silah iddiaları, Türkiye-Yunanistan gerilimi, tahıl koridoru hakkında da konuştu.
Ankara Masası
|
05 Kasım 2022, Cumartesi - 13:24
Jens Stoltenberg: Putin savaşı biterebilir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Habertürk'ten Afşin Yurdakul'un sorularını yanıtladı.

Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO sürecine yönelik "İsveç Finlandiya'nın üyeliğine yönelik görüşüyoruz" dedi.

"Türkiye için de iyi olacak"

Stoltenberg ayrıca "Daha tehlikeli bir dünyada yaşıyoruz. Tehditkar bir söylem duyuyoruz Moskova'dan. Yanlış hesaplamayı önlememiz lazım. Bu nedenle katılım protokollerinin tasdik edilmesi, NATO üyeleri tarafından imzalanması, en kısa sürede sonuçlanması en iyi yöntem olacaktır. İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği tüm NATO üyeleri için iyi olacak, Türkiye için de iyi olacak" diye ekledi.

" Her işbirliği ve olayı dayanışma içerisinde çözme niyetindeyiz"

Afşin Yurdakul'un Yunanistan - Türkiye gerilimine yönelik NATO'nun bakış açısı konusundaki sorusuna Stoltenberg "Her iki ülke de kıymetli ve değerli müttefikler. Hepimiz buna değer veriyoruz ve beraber çalışmaktayız. İki ülkenin de askeri operasyonlarda NATO'yu güçlendirdiklerini düşünüyouz. Her işbirliği ve olayı dayanışma içerisinde çözme niyetindeyiz" diye konuştu.

"Türkiye önemli rol oynadı"

Tahıl konusunda ise Stoltenberg "Öncelik tahıl anlaşması son derece önem arz etmekte çünkü tonlarca tahılın Ukrayna'dan dünya piyasalarına ithalatını mümkün kıldı. Kıymetli tahlılı dünya çapında mümkün kıldı. Bunu mümkün kılan da Türkiye. Son derece önemli bir rol oynadı ve önemli adımlar attı" dedi.

" Putin bu savaşı başlattı"

Ukrayna'daki savaşın Karadeniz güvenliği için anlamı konusuna ise Stoltenberg "Görmemiz gereken savaşın sonu. Bu bir agresyon savaşı. Putin'in bağımsız ülkelere yönelik tam teşekküllü istilası. Bunu anlamamız gerekiyor.Putin bu savaşı başlattı ve yarın sona erdilebilir" yanıtını verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/1912618/jens-stoltenberg-putin-savasi-biterebilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.