Yunan bakandan skandal sözler, "Savaşa hazır olun"

Yunanistan'ın eski savunma bakanı Evangelos Apostolakis Türkiye ile ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Apostolakis, Türkiye ile savaşa hazır olunması gerektiğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
06 Kasım 2022, Pazar - 13:48
Yunan bakandan skandal sözler, "Savaşa hazır olun"

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler Yunan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in ABD'deki açıklaması sonrası gerilmişti.

Miçotakis, Türkiye’yi kastederek 'Yunanistan komşularına dostluk elini uzatıyor. Ancak egemenliğimize, egemenlik haklarımıza yönelik ihlallere ve derhal son bulmaları gereken Yunan adaları üzerindeki üst uçuşlara müsamaha göstermeyeceğiz. Siz Kongre üyelerinden, bölgede silah satışları ile ilgili kararları verirken, NATO’nun güneydoğu kanadında yeni bir istikrarsızlık tehlikesini göz önünde bulundurmanızı istiyorum' demişti.

"Savaşa hazır olun"

Komşu Yunanistan tansiyonu yükselten açıklamalar gelmeye devam etti. Bu kez skandal söylem Yunanistan'ın eski savunma bakanından geldi.

Eski savunma bakanı Evangelos Apostolakis, İki ülke arasındaki en kötü senaryoya hazır olunması gerektiğinin altını çizerek ülkesine "Şavaşa hazır olun" dedi.

Gerilimin savaşı tetikleyebileceğini belirten  Apostolakis,  "Yunan halkı tarih boyunca karşılaşılan zorluklara yanıt vermiştir. Herkes, dostlarımız ve muhalefet savaş riskinin farkında olmalı." İfadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1913619/yunan-bakandan-skandal-sozler-savasa-hazir-olun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.