Cemal Enginyurt: O masada oturmak HDP'ye de AK Parti'ye ayıp

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, AK Parti ile HDP arasında gerçekleşen anayasa görüşmesini eleştirirken "Şu görüntüyü vermiş olmak hem HDP için, hem de AKP için büyük bir ayıp" dedi. Enginyurt, geçmişte yaşananları hatırlatarak, "HDP'de eğer omurga varsa AK Partilileri kabul etmemeleri gerekirdi." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
07 Kasım 2022, Pazartesi - 14:47
Cemal Enginyurt: O masada oturmak HDP'ye de AK Parti'ye ayıp

Cemal Enginyurt , Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Başörtüsü tartışmasından, ekonomideki gelişmelere kadar bir çok konuda soruları yanıtlayan Enginyurt, AK Parti'nin başörtüsü konusunda yapılacak anayasa değişikliği öncesi HDP'ye destek ziyaretinde bulunmasını eleştirdi.

Sözlerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'a yönelik " Rahmetli Menderes'in asılmasında eli olanların yanında gitmiş o masada oturuyor. Azıcık onur olsa, o masada işi olur mu?" ifadelerine tepki göstererek başlayan Enginyurt "Millet Masası’nda oturan Demokrat Parti Genel Başkanı’na “azıcık onurun varsa o masadan ayrılırsın” diyecek kadar, aynı görüşe sahip 3 partinin yer aldığı masada oturmayı onursuzluk kabul edenler, HDP’nin kendi ittifakı olmasına rağmen, ittifaktalar dedikten sonra bu görüntüyü vererek onurdan bahsediyorlar." dedi.

"Bekir Bozdağ, hangi onurlu bir davranışla terörist dediklerinin masasına gitti?"

AK Parti - HDP görüşmesine ilişkin ise Enginyurt şunları söyledi:

"HDP'ye terörist, PKK'lı diyorlar. Meclis'te HDP istemiyoruz diyorlar. MHP'li arkadaşlar, milletvekilleri başta olmak üzere HDP kapatılsın diye her gün konuşup, söyleyip, yazıyorlar. Selahattin Demirtaş, teröristtir diye bir gün geri atmadan söylemlerine devam ediyorlar. Ama bugün geldiğimiz noktada, Bekir Bozdağ, hangi onurlu bir davranışla terörist dediklerinin masasına gitti? Bekir Bozdağ'a yakışır mı o masaya gitmek, yakışır. Çünkü, Bekir Bozdağ geçmiş dönemde FETÖ'nün maklube masalarında oturmaktan utanmamış bir adam. Fethullah Gülen denen teröriste, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden ağlayarak yalvaran, onun ne büyük hoca olduğunu anlatan bir adam. Ağabeylik, kardeşlik, ablalık yapmış bir ailenin ferdi. Bekir Bozdağ, Türkiye'de FETÖ severliği en yüksek düzeyde tescil edilmiş birisi olduğu için PKK'nın masasına gitmesi de ki bu söylem benim söylemim olarak söylemiyorum, kendi söylemleri olarak HDP eşittir PKK dedikleri için o masaya gitmiş olmak, şu görüntüyü vermiş olmak hem HDP için büyük bir ayıp, hem de AKP için büyük bir ayıp."

"Omurgaları varsa kabul etmemeleri gerekirdi"

AK Parti grubunu kabul eden HDP'yi de eleştiren Enginyurt " HDP için büyük bir ayıp niye? Bacaklarımızı kırdı diye ağlayan sizsiniz, iktidar soykırım uyguluyor diyen sizsiniz, iktidar HDP vekillerini hapse atıyor diye ağlayan sizsiniz, iktidar bize yaşam hakkı tanımıyor, hava almamıza müsaade etmiyor diyen sizsiniz, her gün yaptığınız sokak açıklamalarında, basın açıklamalarında dayak yiyen sizsiniz, İçişleri Bakanının en ağır hakaret, küfürlerine maruz kalan sizsiniz, cumhurbaşkanının en ağır hakaretlerine maruz kalan sizsiniz. Şu görüntüyü nasıl verdiniz? Nasıl bir omurganız var ki bunları HDP olarak Adalet Bakanına, Elitaş'a ve Ali İhsan Yavuz'a neden sormadınız? Buraya ne yüzle geldiniz niye demediniz? Eğer omurga varsa kabul etmemeleri gerekirdi. " dedi. 

" Lan PKK’lı bizim ne zaman kardeşimiz oldu"

"Kandil'e sesleniyoruz, Suriye'nin kuzeyine, Irak'ın kuzeyine sesleniyoruz. Ellerinizdeki size Amerika'nın verdiği silahları bırakın. Kardeşinize kurşun sıkmayın." diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in sözlerine sert bir dille tepki gösteren Enginyurt "Doğu Perinçek ne diyor. Kandil’e sesleniyorum diyor. Lan PKK’lı bizim ne zaman kardeşimiz oldu, Doğu Perinçek. Senin kardeşindir PKK yıllardır kardeşin. PKK’yla sen zaten kardeşsin Doğu Perinçek. Sen kim oluyorsun da Türk Silahlı Kuvvetlerine, Türk ordusuna acımasızca pusu kuran, Mehmetçiğimizi, öğretmenimizi, imamızı acımasızca katleden, PKK’ya hangi sıfatla sesleniyorsun. Ülkü katili Doğu Perinçek, şimdi Mehmetçik katillerine sesleniyor. Bunu içine nasıl sindirecekler" şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1914663/cemal-enginyurt-o-masada-oturmak-hdpye-de-ak-partiye-ayip
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.