Çök-kapan-tutun tatbikatı yarın gerçekleştirilerecek

Türkiye genelinde ilk kez uygulanacak "çök-kapan-tutun" tatbikatı, yarın saat 18.57'de gerçekleştirilecek. Vatandaşlara, SMS bildirim, Hayati Uyarı Bildirimi, cami ve belediye hoparlörlerinden, televizyon ve radyo kanallarından bilgilendirmelerde bulunulacak.
Onur Çetinkaya
|
11 Kasım 2022, Cuma - 13:17
Çök-kapan-tutun tatbikatı yarın gerçekleştirilerecek

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından 12 Kasım Cumartesi (yarın) günü Türkiye genelinde deprem tatbikatı yapılacak.

Tatbikat, 1999 Düzce depreminin yaşandığı saat olan 18.57'de gerçekleştirilecek tatbikatla deprem farkındalığı artırılacak.

Çök-kapan-tutun tatbikatı nasıl yapılacak?

Haber Alma ve Yayma Sistemi (HAY) üzerinden çarşamba günü 66 milyon 154 bin kişinin cep telefonlarına gönderilen bilgilendirme mesajı cuma ve cumartesi günü de iletilecek.

12 Kasım saat 18.57'de tüm vatandaşların cep telefonlarına gönderilecek "Hayati Uyarı Bildirimi" ile sesli uyarı yapılacak.

Ülke genelinde telefon, televizyon ve radyo ile cami ve belediye hoparlörlerinden duyurulacak anonsta, "AFAD tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda tüm ülkede deprem anı çök kapan tutun tatbikatı yapılmaktadır." denilecek.

Tatbikat kapsamında, mesajın duyulması halinde güvenli görülen bir yerde, sağlam bir nesnenin yanında ya da altında çökülecek.

Sırt, pencerelere dönük şekilde kapanılacak, baş ve boyun, düşme ihtimali olan cisimlerden korunacak.

Yatak veya oturma grubu gibi ağır ve büyük eşyalara tutunup beklenecek.

http://ankaramasasi.com/haber/1928034/cok-kapan-tutun-tatbikati-yarin-gerceklestirilerecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.