Sadullah Ergin'den Demirtaş'ın özel jetle Diyarbakır'a götürülmesine ilişkin açıklamalar

Eski Adalet Bakanı olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın özel jetle Diyarbakır'a götürülmesine ilişkin "Transferlerin bu şekilde olması, Adalet Bakanlığını aşan bir durumdur" dedi.
Ankara Masası
|
13 Kasım 2022, Pazar - 14:49
Sadullah Ergin'den Demirtaş'ın özel jetle Diyarbakır'a götürülmesine ilişkin açıklamalar

Eski Adalet Bakanı olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kalp krizi geçiren babasını ziyaret için geçtiğimiz gün tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevinden özel jetle alınıp Diyarbakır’a götürülmesi ve geri getirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuya ilişkin İsmail Saymaz'a konuşan Sadullah Ergin, ziyaretin Ceza İnfaz Kanunu’nun 94. maddesi kapsamında yapıldığını söyledi.

Ergin’in bakanlığı sırasında 2012 yılında getirilen düzenlemede, "Sağlık Kurulu raporu ile belgelendirilmesi şartıyla ana, baba, eş, kardeş, çocuk ile eşin anne veya babasından birinin yaşamsal tehlike oluşturacak önemli ve ağır hastalık hallerinin bulunması nedeniyle bunlardan her biri için toplam iki defaya mahsus olmak üzere hasta ziyareti amacıyla" izin verileceği belirtiliyor.

" Adalet Bakanlığını aşan bir durum"

"Burada idarenin özel bir ihtimam göstermesi var. Onu teslim etmek lazım" diyen Ergin, Saymaz'ın "İdareden kastınız cumhurbaşkanı mı?" sorusuna "Bunun muhattabı Adalet Bakanlığıdır. Ama transferlerin bu şekilde olması, Adalet Bakanlığını aşan bir durumdur" diye yanıt verdi.

"Bundan bir sene önce olur muydu"

Erdin, kararda, mevcut siyasi iklimin etkisi olup olmadığına ilişkin soruya karşılık ise "Bundan bir sene önce olsa olur muydu, o sorunun cevabına bakmak lazım. İlkbahar yaklaşıyor. (Gülüyor.)" dedi.

" Hem helikopter hem özel uçak"

Ziyaretin masrafının nasıl karşılandığına ilişkin "Birey olarak ilgilisinin karşılaması için biraz ağır bir masraf. Hem helikopter hem özel uçak... Ama bu gibi hallerde bunlar normal olarak hükümlüden gelen bir talep ise masrafını alıyorlar hükümlüden" diyen Ergin, bu transferlerin ise kamudan karşılandığı kanaatinde olduğunu belirtti.

DEVA Partisi Başkan Yardımcısı, ziyaretten Demirtaş'ın ailesinin haberinin olmamasına ilişkin soruya ise "Suhulet içerisinde ziyaret olmasını sağlamak için yapılmış diye düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/1931143/sadullah-erginden-demirtasin-ozel-jetle-diyarbakira-goturulmesine-iliskin-aciklamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.