Skandal görüntülere soruşturma

Tokat’ta özel bir hastanede yoğun bakım servisinde yatan hastaya şiddet uygulandığını gösteren görüntülerin yayınlanmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatı ile görevlendirilen müfettişler hastanede incelemelerine başladı.
Ersin Küçükbarak
|
20 Kasım 2022, Pazar - 10:52
Skandal görüntülere soruşturma

Tokat’ta faaliyet gösteren Medicalpark Hastanesinde yoğun bakım servisinde yatmakta olan bir hastaya hemşireler tarafından uygulanan şiddetin görüntüleri izleyenlerin tepkisini çekti.

 İnfiale neden olan görüntülerin yayınlanmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastaneyle ilgi derhal soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Görüntüler basına düşer düşmez görevlendirilen müfettişler, sabah saatlerinde hastaneye gelerek incelemelerine başladı.

"Üzüntü verici ve kabul edilemez"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tokat Medical Park Hastanesinde kaydedildiği belirtilen, bir hastanın bazı çalışanlarca şiddete maruz kaldığını gösteren görüntüler üzüntü verici ve kabul edilemezdir. Bakanlığımız ilgili hastanede derhal soruşturma başlatmıştır. Gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerine yer verdi.     

Hastanın çarşafla yüzünü kapatıp boğazını sıkmıştı

Tokat’ta sağlık skandalı yaşanmıştı. Bilinci yerinde olmayan felçli hastaya biri kadın biri erkek olmak üzere iki hemşire şiddet uygulamıştı. Hemşireler cihazlara bağlı olduğu halde hastanın çarşafla yüzünü kapatıp elleriyle ağzını ve boğazını sıkmıştı.



http://ankaramasasi.com/haber/1943974/skandal-goruntulere-sorusturma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.