Filiz Geygel: “Karalamaları bırakın söz verdiğiniz yardımları yapın”

CHP Akyurt İlçe Başkanı Filiz Geygel, yüksek geliri olanlara et desteği verildiğine ilişkin iddiaların gerçekleri yansıtmadığı belirterek, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’a “ Bu safsatadır, karalamadır. Siz karalamaları bırakın söz verdiğiniz yardımları yapın” diye seslendi.
Ersin Küçükbarak
|
23 Kasım 2022, Çarşamba - 11:07
Filiz Geygel: “Karalamaları bırakın söz verdiğiniz yardımları yapın”

Filiz Geygel, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki konuşmasında öne sürdüğü yüksek geliri olanların et desteği aldıklarına ilişkin açıklamasını eleştirdi.

“Sosyal belediyecilik, sevgi ve şefkatle başkenti kuşatmış, kucaklamıştır”

  “Siyaset bol kesen atma, umut tacirliği yapma değil hizmet etme alanıdır. AKP her zamanki gibi tutamayacağı vaatlere girişmiş, verdiği sözlerin altında kalmıştır. yaİçi boş, arkasında durulamayan sözlerin ortaya çıkmaması için de yalanlara, bahanelere sarılmıştır” diyen Geygel, “Ankara halkı 20 yıl şans verdiği AKP zihniyetine 2019 yerel seçimlerinde kırmızı kart göstermiştir. Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına gelmesiyle başkentin üzerindeki yük kalkmış, şehir de başkentli de rahatlamıştır. Çöp ve sözde yatırımlardan vazgeçilmiş, halkın gerçek ihtiyaçlarına yöneliş olmuştur. Pandemi başkanımız Mansur Yavaş’ın kimse yatağa aç girmeyecek şeklindeki yaklaşımı sayesinde en az hasarla atlatılmıştır. CHP bu süreçte her zaman esnafın, çiftçinin, öğrencinin, kadının, ihtiyaç sahibinin yanında olmuştur. Sosyal belediyecilik, sevgi ve şefkatle başkenti kuşatmış, kucaklamıştır. Etten kömür ve doğalgaz desteğine, sulama borularından tohum ve fide desteğine her alanda halka katkı sunulmuştur” dedi.

“AKP zihniyeti asılsız suçlamalara, karalamalara girişmiştir”

Geygel, “En çok oy alınan değil en ihtiyaç duyulan noktadan hizmetler ve destekler başlamıştır. Bu Ankaralıdan da büyük destek bulmuştur. Sosyal yardımlarla birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın halktan aldığı destek de zirveye çıkmıştır. Bundan büyük rahatsızlık duyan AKP zihniyeti asılsız suçlamalara, karalamalara girişmiştir. Ama yaptıkları her hamle geri tepmiş, Mansur Yavaş’a destek azalmak bir yana daha da yükselmiştir” şeklinde konuştu.

CHP Akyurt İlçe Başkanı Filiz Geygel şöyle devam etti:

“Su parasını yarıya düşürme girişimi Ankaralıyı ayakta tutan sosyal yardımları aksatmıştır”

“En nihayetinde çareyi enflasyonun yüzde 200’ü bulduğu doların ve mazottan elektriğe her şeyin fiyatının 3 kat arttığı dönemde su paralarını yarıya indirip Ankara Büyükşehir Belediyesinin elini kolunu bağlamakta bulmuşlardır. Kanunsuz biçimde zaten maliyetinin yarısına satılan suyun parasını yarıya düşürme girişimi Ankaralıyı ayakta tutan sosyal yardımları aksatmıştır.”

“Bu safsatadır, karalamadır”

“Bu noktada devreye giren AKP Ankara İl Başkanı ve ilçe belediyeleri kesilen yardımları biz karşılarız diye ortaya atlamıştır. Zaten son kuruşuna kadar harcadıkları bütçeleriyle bu yardımların üstesinden gelemeyeceklerini anlamaları da uzun sürmemiştir. Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık da her zamanki gibi asılsız isnatlara sarılmıştır.48 bin lira geliri olan aileye et yardımı verildiğini iddia etmiştir. Bu safsatadır, karalamadır.”

“Karalamaları bırakın söz verdiğiniz yardımları yapın”

“Buradan sesleniyorum; Siz karalamaları bırakın söz verdiğiniz yardımları yapın. Vatandaş kömür bekliyor, et bekliyor, doğalgaz bekliyor, fide ve tohum bekliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği listelerden kaçına aynı miktarda destek verdiniz siz onu söyleyin. Bu Tarım Bakanlığı’ndan bedava tohum alıp dağıtmaya benzemez. Tutamayacağınız sözler vermeyeceksiniz, yapamayacağınız vaatlerde bulunmayacaksınız. İddialarınızı da isnatlarınızı da ispat edeceksiniz. Bir an önce yüksek gelirli olduğunu iddia ettiğiniz kişilerin listesini isim isim Büyükşehir Belediyemize vereceksiniz.”

“Kürsüleri yalanlarınızla kirletmeyeceksiniz”

“Kürsüleri yalanlarınızla kirletmeyeceksiniz. Yüce milletimiz tıpkı büyükşehirde yaptığı gibi Akyurt’ta da ilk seçimde yönetimi değiştirecek işi ehil ellere verecektir”

http://ankaramasasi.com/haber/1950982/filiz-geygel-karalamalari-birakin-soz-verdiginiz-yardimlari-yapin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.