BBP Lideri Mustafa Destici'den Öğretmenler Günü mesajı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, öğretmenlerin fikir sorulma, değer görülme serzenişlerine kulak verilerek bütün imkanların ilk önce öğretmenler için seferber edilmesi gerektiğini belirtti.
Büşra Bayrak
|
24 Kasım 2022, Perşembe - 12:57
BBP Lideri Mustafa Destici'den Öğretmenler Günü mesajı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

"Unutmamalıyız ki, insanlığın içinde bulunduğu problemlerin çözümü, insanlığa dair her gelişme, her ilerleme, önce annelerin, sonra öğretmenlerin eseri olacaktır" diyen BBP Lideri Destici, öğretmenlerin çalışma şartları ve haklarıyla ilgili duyarsız kalınmaması gerektiğine dikkat çekti. 

Öğretmenlerin, saygınlık, fikir sorulma, değer görülme ve kıymet bilinme gibi serzenişlerine kulak verilmesi gerektiğini dile getiren Destici, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Öğretmenler Günü’müzü, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun, 1 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını verdiği ve bu kararın, 24 Kasım 1928'de, Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanmasıyla resmileştiği günün yıldönümlerinde kutluyoruz.

Öğretmenlerimize, en değerli varlıklarımızı, çocuklarımızı emanet ediyoruz.

Öğretmenlerimiz, üstlendikleri bu önemli görevle, çocuklarımızın eğitimiyle, milletimizin ve insanlığın geleceğini de şekillendiriyorlar.

Unutmamalıyız ki, insanlığın içinde bulunduğu problemlerin çözümü, insanlığa dair her gelişme, her ilerleme, önce annelerin, sonra öğretmenlerin eseri olacaktır.

Evlatlarımızın, ülkemizin, milletimizin, insanlığın istikbaline dair hayaller kurarken; geleceğe dair beklentilerimizin, ancak öğretmenlerimizin emek, katkı ve fedakarlıklarıyla gerçek olabileceğini ifade ederken; öğretmenlerimizin çalışma şartları ve haklarıyla ilgili duyarsız kalamayız.

Kadrolu çalışan öğretmenlerimizin haklı talepleri var.

Sözleşmeli çalışan öğretmenlerimizin kadro talepleri var.

Ücretli öğretmenlerimizin iyileştirme ve kadro talepleri var.

Piktes öğretmenlerimizin kadro talepleri var.

Atama bekleyen öğretmenlerimizin atanma talepleri var.

Ve tüm öğretmenlerimizin saygınlık, fikir sorulma, değer görülme ve kıymet bilinme gibi çok haklı serzenişleri var. 

Bunların hepsinin sesine kulak verilmeli ve bütün imkanlar ilk önce öğretmenlerimiz için seferber edilmelidir.

Evet, geleceği öğretmenlerimizle birlikte kurabiliriz ama öğretmenliği, gençlerimizin hayalinin kurduğu bir meslek haline getiremezsek, bunu başarmamız mümkün olmayacaktır.

Öğretmenler Günü’nde, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Millet Mektepleri Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla yad ediyorum.

Her birini kardeşimiz bildiğimiz; acılarını her an yüreklerimizde hissettiğimiz, bölücü terör örgütü tarafından katledilen şehit öğretmenlerimizi ayrı ayrı; hassaten, Karkamış’ta yaşanan ve okulumuz hedef alan hain saldırıda kaybettiğimiz Ayşenur Alkan öğretmenimizi, tekrar, rahmetle, şükranla anıyorum.

Bir meslektaşları olarak, evlatlarımızı, dolayısıyla ailelerimizin, milletimizin ülkemizin, insanlığın istikbalini emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin “24,Kasım Öğretmenler Günü” nü kutluyor; günümüzün, hepimiz için, birlikte, huzurla, mutlulukla ve sağlıkla yürüdüğümüz aydınlık bir geleceğe vesile olmasını diliyorum.

İyi ki varsın öğretmenim!"

http://ankaramasasi.com/haber/1954922/bbp-lideri-mustafa-desticiden-ogretmenler-gunu-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.