Erdoğan, "Öğretmenlerimizin canına kast eden alçaklardan misliyle hesap soracağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlere buluştu. Erdoğan, "Öğretmenlerimizin canına kast eden alçaklara döktükleri kanların hesabını misliyle sormaya devam edeceğiz." dedi.
Onur Çetinkaya
|
24 Kasım 2022, Perşembe - 14:55
Erdoğan, "Öğretmenlerimizin canına kast eden alçaklardan misliyle hesap soracağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  81 ilden gelen öğretmenleri ağırladı, öğretmenlerin gününü kutladı. 

Öğretmenlere hitap eden Cumhurbaşkanı terör örgütlerine dair sert söylemlerini yineledi. 

"Öğretmenlerimizin canına kast eden alçaklardan misliyle hesap soracağız"

Terör şehitleri öğretmenler Arzu Özsoy ve Ayşegül Alkan üzerinden teröristlere gözdağı veren Cumhurbaşkanı,  "Öğretmenlerimizin canına kast eden alçaklara döktükleri kanların hesabını misliyle sormaya devam edeceğiz. Silahlı kuvvetlerimiz Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenledikleri hava harekatları ile saldırıların planlandığı terör yuvalarını darmadağın ediyorlar. Terör tehdidi sona erene kadar mücadele sürecek. Gabar'da da Cudi'de de Tendürek'te de olacağız. Öğretmenlerimize eli kalkanın her şeyini darmadağın ederiz." ifadelerini kullandı.

"75 kişilik sınıfta okudum"

Geçmişten günümüze eğitimde gelinen son duruma değinen Erdoğan," Ben 75 kişilik sınıfta okudum. 120 kişilik sınıfların olduğu okullarımız vardı. Şimdi sayı 20'lerin altına indi. Bu biz azmin neticesi ile oldu. Bizim çektiğimiz çileyi bu nesil çekmesin istedik.'' diye konuştu.

"Aslan payını eğitime ayırdık" 

Eğitimi daima ilk sıraya yerleştirdik açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı, "Türkiye büyüdükçe şartları ve imkanları çoğaldıkça öğretmenlere yansıtmayı görev bildik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçede aslan payını eğitime ayırdık. Biz günü kurtarmaya değil, geleceği inşa etmeye, geleceğe yön vermeye odaklandık." dedi.

"422 bin 368 öğretmenimiz başarılı oldu"

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu dair konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uzman öğretmenliğe başvuran 432 bin 672 adaydan 422 bin 368'i sınavda başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte toplam 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkı kazandı. Başöğretmenlik sınavına başvuran 66 bin 422'si sınavda başarılı oldu. Başöğretmenlik sınavında 66 bin 422 öğretmenimiz başarılı oldu. Muaf tutulanlarla 66 bin 679 uzman öğretmenimiz başöğretmen olma hakkını kazandı." açıklamasını yaptı.

http://ankaramasasi.com/haber/1955295/erdogan-ogretmenlerimizin-canina-kast-eden-alcaklardan-misliyle-hesap-soracagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.