Öğretmenlikten 'Şair Anne' oluşun yolculuğu

Yazdıklarıyla öğrencilerin gönlünde taht kuran Sultan Serdar Doksöz, Türkçe öğretmenliğinden 'Şair Anne' oluşunu Ankara Masası'na anlattı.
Ecem Çetin
|
24 Kasım 2022, Perşembe - 15:28
Öğretmenlikten 'Şair Anne' oluşun yolculuğu

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü.... 

Öğretmenler, hayata attığımız ilk adımlarımızda bize ışık olan, öğreten en önemli insanlardır. 

Bu öğretmenlerden birisi de Türkçe öğretmeni Sultan Serdar Doksöz. 

Şiirlerle masallarla çocukların gönlüne taht kurdu

Doksöz, 1985 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Eğitim yıllarını Ankara’da tamamladıktan sonra Gaziantep Üniversitesi Türkçe öğretmenliği bölümünden 2006 yılında mezun oldu. Mezun olduğu ortaokula yedi yıl sonra Türkçe öğretmeni olarak atanan Doksöz, şiirlerle masallarla çocukların gönlüne taht kurdu. 

Üslubun her şey olduğunu söyleyen Doksöz "Gönlüne giremediğiniz bir çocuğun beynine girmezseniz." düşüncesiyle öğretmen sevgisinden çok anne sıcaklığıyla öğrencilerine yaklaştı. 

Şair Anne ismi nasıl var oldu?

Ders dinlemeyen öğrencilere doğaçlama şiirler okudu. Öğrencileri önce şaşırdı, sonra sevgiyle gülümsedi. Şair Anne, ismi bu şekilde var oldu. Ankara’da çalıştığı kurumda öğrencileri ona "Şair Anne" diye seslenmeye başladı.Ankara’dan tüm Türkiye’ye yayılan kıymetli ve özel isim Doksöz’ün 2021 Dünya Öğretmeni seçilmesiyle dünyanın tanıdığı bir markaya dönüştü. 

On altı yıldır Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan yazar şu an Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde "Proje Koordinatörü" olarak görevini yürütmektedir. 

Üniversite yıllarında yazmaya başlayan Doksöz’ün yazmış olduğu eserler çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı. 2016 yılında öğretmenler arasında düzenlenen "Ben Bir Öğretmenim." konulu şiir yarışmasında 3. olarak dereceye girdi. 

"Duyarlı Öğretmen" başlığıyla ulusal basında yer aldı

Pandemi sürecinde çocukların motivasyonlarını arttırmak için yaptığı projelerle "Duyarlı Öğretmen" başlığıyla ulusal basında yer aldı. Yazar, “AKS Education Awards” tarafından düzenlenen etkinlikte yüz sekiz ülkeden binlerce öğretmen arasından “2021 Global Teacher” seçildi. 

"Tüm çocukların bakışları şiir gibi olmalı"

Küresel öğretmen seçilmesinde yirmi iki ülkeye anlattığı masallar ve yeşil bir dünya için yazdığı hikayeler etkili olmuştur. “Tüm çocuklar şiir duruluğunda yaşamalı, tüm çocukların bakışları şiir gibi olmalı.” diyen Doksöz'e edebiyat çevreleri ve eğitim camiası tarafından Şair Anne, unvanı verildi. 

Yazarın yayımlanmış on kitaptan oluşan “Şiir Tadında Masallar” ve “Şair Anne’den Masallar” olmak üzere iki seti, “Turuncu Kal Benimle” adlı şiir kitabı, “Yürüyen Bahçe” adlı romanı, “Vüçvüç ile Filo” adlı masal kitabı vardır. Yazar halen Ankara’da ve çocuklar için üretmeye devam ediyor. 

Yazar Sultan Serdar Doksöz ’ün son çıkan "Sihirli Kitap" serisi ise çocuklara okumayı sevdirecek.

http://ankaramasasi.com/haber/1955353/ogretmenlikten-sair-anne-olusun-yolculugu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.