Mustafa Destici:"Asgari ücrette yüzde 40-50 artış bekliyorum. Adilane olan da budur"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin son 6 aylık enflasyon oranı üzerine en az 15 puanlık refah payı eklenerek belirleneceğine inandığını belirterek “Yüzde 40 ile yüzde 50 arasında bir artış bekliyorum. Adilane olanı da budur” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
26 Kasım 2022, Cumartesi - 00:21
Mustafa Destici:"Asgari ücrette yüzde 40-50 artış bekliyorum. Adilane olan da budur"

Mustafa Destici, CNN Türk’te Göksu Öngören Özgür’ün moderatörlüğünü yaptığı Akıl Çemberi programına konuk oldu.

Destici bir soru üzerine altılı masanın Pençe Kılıç Harekatı’nda sessiz kalarak destek vermediğini söyledi.

“Altılı masada oturanlardan hiç birinin Pençe Kılıç Operasyonu’na destek verdiğini görmedim”

Muhalefetin Türk Silahlı Kuvvetlerini yalnız bıraktığını belirten Destici, Türkiye bunları syir mi edecek? Elbette müdahale edecek. Harekata giriştiğinde bütün siyasi partilerimizin bunu desteklemesi lazım. Ben Kılıçdaroğlu’nun ve o masada oturanların hiç birisinin doğru dürüst harekata destek açıklamalarını görmedim. Gören varsa kaçırdıysam bilmiyorum ama görmedim” dedi.

Mustafa Destici, siyasi partilere yapılacak Hazine yardımlarını da eleştirdi.

“Siyasi partilere Hazine yardımı verilmesin”

Ocak’ta siyasi partilere 3 milyarı seçim olmak üzere 4 buçuk milyar lira Hazine yardımı yapılacağına işaret eden Destici, “Eski parayla 4 buçuk katrilyon liradan bahsediyoruz. Dün güvenlik korucularımız geldi. Sayıları 60 bin kişi istedikleri iyileştirmeyi verelim toplam bütçeye maliyeti bir ile bir buçuk milyar ya da işte 80 bin tane Bağkur mağduru emeklilik bekleyen Bağkur’lu vatandaşlarımız var. Verelim onların şeyini bu kadar para tutmuyor. 5 partiye devlet hazinesinden bu ekonomik zorluk olduğu dönemde 4 buçuk katrilyon değil de 450 trilyon verse yetmez mi? Bana göre 45 milyon da yeter ya da bize göre zaten hiç verilmemeli. Biz nasıl hiç para almadan siyaset yapıyorsak herkes yapabilir” şeklinde konuştu.

“Kapatma davası bitene kadar HDP’ye verilecek hazine yardımına tedbir koyulsun”

Destici, üstelik hazine yardımının 600 milyon liralık kısmının terör örgütünün siyasi şubesi olarak nitelediği HDP’ye gideceğine dikkati çekti.

Anayasa Mahkemesi’ne seslenen Destici, “En azından bu kapatma davası bitene kadar bu paraya tedbir koyun. Diyelim ki parayı verdiniz kapatıldı parayı nasıl alacaksınız? Gitti devletin, milletin, yetimin parası gitti terör örgütüne. Ya da kapatmadınız ki bize göre yüzde 100 kapatılması lazım hukuki bir karar verilirse yüzde 100 kapatılır. Çünkü Anayasa’nın ilgili maddeleri açık. Diyelim ki Hazine yardımından mahrum bırakma cezası verdiniz. Ama parayı verdiniz o arada para gitti nasıl geri alacaksınız? Tedbir konulması gerekiyor en azından” ifadelerini kullandı.

Mustafa Destici, HDP ve taraftarlarının adeta pusuya yatıp 2023 seçimlerini beklediğinin altını çizdi.

“İBB’yi CHP-İyi parti-HDP koalisyonu yönetiyor”

Seçimlerde verilecek destek karşılığında kayyumlara devredilen belediyelerin yine PKK’nın belediye başkanlarına devredileceğini savunan Destici, Valiler başta olmak üzere üst düzey bürokratların da HDP’lilerin istediği kişiler arasından atanacağını dile getirdi.

Destici, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bu konuda laboratuvar. HDP orada yönetimde genel müdürleri var. Bunu ben biliyorum da CHP ve İyi Parti Yönetimi bilmiyor mu? Biliyor. HDP kontenjanından genel müdür var mı var. Ben ismini de verebilirim ama şu anda gerek duymuyorum. Açık bilgi bunlar İyi Partili genel müdür de var. CHP’nin de var. Orayı üçlü bir koalisyon yönetiyor şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni. ” dedi.

“Asgari ücrette yüzde 40 ila 50 arasında artış bekliyorum”

Asgari ücret tahminin sorulması üzerine Destici, rakamın belirlenmesinde son 6 aylık enflasyonun önemli olacağını söyledi.

Destici, “6 aylık enflasyon 25 çıktı diyelim. Yüzde 25’in üzerine en az 15 puan refah payı ekleyip yüzde 40 ile yüzde 50 arasında bir artış bekliyorum. Adilane olanı da budur” diye konuştu.

"Ak Parti 16 Nisan'da seçim istiyor sözleri bana ait değil"

Mustafa Destici, Ak Parti'nin seçimlerin 16 Nisan'da yapılmasını istediğine yönelik kendisine atfen basında yazılan sözlerin doğru olmadığını da vurguladı.

Destici, “Seçimler erkene alınabilir mi? Haziran’da Mayıs’ta yapılabilir mi? Evet yapılabilir. Ancak ‘Ak Parti seçimlerin 16 Nisan’da yapılmasını istiyor’ şeklinde basına yansıyan sözler tarafıma ait değildir.” ifadesini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1960660/mustafa-desticiasgari-ucrette-yuzde-40-50-artis-bekliyorum-adilane-olan-da-budur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.