İYİ Parti'den Yavuz Ağıralioğlu açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, İYİ Partili Ağıralioğlu'nun açıklamalarını hakkında "Fikir zenginliğini esas alan bir partiyiz. Vekilimizin açıklaması şahsi görüşüdür." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
27 Kasım 2022, Pazar - 08:24
İYİ Parti'den Yavuz Ağıralioğlu açıklaması

 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu 'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

"Şahsi görüşüdür"

Zorlu, düşünce özgürlüğüne önem verdiklerini vurguladı. Zorlu, "Biz özgürlükçü, fikirlerin zenginliğini esas alan bir çoğulcu parti meydana getirmeye çalışıyoruz. Sayın Ağıralioğlu'nun açıklaması kendi şahsi görüşüdür" dedi.

CHP-İYİ Parti arasında tartışma

İYİ Parti milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sözlerine gelen "iktidarı destek oluyor" eleştirilere yanıt verdi. Ağıralioğlu, "Sağ seçmenin isteksizliği var diyorum herkesin eli belinde. Tayyip Bey'in en çok görmek istediği aday kim? Konuşmalarından çıkardığımız, Sayın Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istiyor. Ben bu kabil bir eleştirinin merkezinde oturacak olsam itiraz etmem" dedi. 

Ağıralioğlu'na tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i işaret ederek," Hoş bir video değil. Çocuğun kulağı çekilecekse evin reisi çeker" şeklinde konuştu. Ağıralioğlu ise "Tam olarak bu üsluptan endişelenir seçmen. Biz, kulak çekmeyi ve çektirmeyi doğru bulmadığımız için İYİ Parti'deyiz" karşılığını verdi.

Yavuz Ağıralioğlu ne demişti?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, cuma günü Karar TV'de yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili daha önceki sözlerine açıklık getiren Ağıralioğlu, "Sağ seçmen biraz endişelidir, oy geçişkenliklerinde birazcık kapalıdır, bu isteksizliği görmemiz lazım. Bu kıymetli ve küçük bir endişe yani kaybetme korkusu. Kaybedebiliriz endişesini dillendirdim. Özensiz davranırsak kaybedebiliriz. Zannedersiniz ki Tayyip Erdoğan'ı tahammülsüzlükle suçlayanlar hoşgörü abideleri. Bunların içlerinden bir canavar çıkıyor hemen. Ben sağ seçmenin isteksizliği var diyorum herkesin eli belinde" dedi.

"En çok Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek ister"

Programın sunucu Gülay Erdemli'nin "O zaman da Yavuz Ağıralioğlu AKP'ye kompliman yapıyor diyorlar" sözleri üzerine Ağıralioğlu, şu karşılığı verdi:

"Peki en çok Tayyip Bey'in görmek istediği aday kim? Konuşmalarından çıkardığımız, yıllardır ısrarla ve inatla Sayın Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istiyor. Ben bu kabil bir eleştirinin merkezinde oturacak olsam böyle bir eleştiride, kaygıda niye bulunayım ki? Yani Tayyip beyin en çok görmek istediği aday Sayın Kılıçdaroğlu'ysa benim sizin dediğiniz ithamın altında olmamı sağlayacak olan şey nedir? Hiç itiraz etmemek. Halbuki ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum. Diyorum ki, endişeli davranıyorum. Bu seçmen isteksizliğini göz ardı etmesek mi yani bunu görmemiz lazım falan diyorum. Oo Yavuz Ağıralioğlu, iktidar cenahının kulisini şey yapıyor. İktidar cenahının kulisi en çok görmek istediği adayı, en çok görmek istediği şekilde, böyle karşısında muhatap görmek istiyor."

"Farklı seslere tahammülü yok diyenlere bakın"

Kendisine yönelik tepkilerin nezaket sınırını aştığını belirten Ağıralioğlu, "Benim şimdi adayla ilgili bir rezervim yok ki. Sağ seçmenin oy isteksizliğini mevzu ediyorum. Dolayısıyla tam olarak üstüne bastınız, onu kastediyorum. Arkadaşların tahammülsüzlüğünden iş bana böyle bir suçlama yapmaya kadar geldi. Nezaketsizliğe bakın. Hükümete istişareye kapalı diyenlere bakın. Hükümete farklı seslere tahammülü yok diyenlere bakın. Bize demokrasi vaat edenlere bakın ne güzel dünya ya. Herkesin eli belinde. Bana dedikleri lafların onda birini devlet, millet düşmanların söyleyemediler" diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1966703/iyi-partiden-yavuz-agiralioglu-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.