Mamak'ta saldırgan bir grup Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Merkezine zorla girmeye çalıştılar

Mamak Belediyesi'nden yapılan açıklamada ''Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Merkezi’mize Saat 21.00 sırlarında, tesis önündeki bekleyen saldırgan bir grup, tesis içindeki görevlilerin üzerine taş atarak içeri girmek istemiştir. Tesisteki görevliler, bu izinsiz girişi engellemek için tedbir almışlardır.'' denildi.
Ankara Masası
|
28 Kasım 2022, Pazartesi - 08:49
Mamak'ta saldırgan bir grup Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Merkezine zorla girmeye çalıştılar

Mamak Belediyesi sosyal medya hesaplarından Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Merkezine yapılan saldırıyla ilgili açıklamada bulundu. Saldırgan bir grubunun taş atarak içeriye girmeye çalıştıklarına yer verilen açıklamada;

''Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Merkezi’mize Saat 21.00 sırlarında, tesis önündeki bekleyen saldırgan bir grup, tesis içindeki görevlilerin üzerine taş atarak içeri girmek istemiştir.

Tesisteki görevliler, bu izinsiz girişi engellemek için tedbir almışlardır.

Jandarma görevlilerinin gelmesi ile birlikte saldıran gruba müdahale edilerek güvenlik sağlanmıştır.

Taşla bir grubun saldırarak tesise girmeye teşebbüs etmesi esnasında, Tesiste görevini yapan personelin can güvenliği tehlikeye girmiştir.

Hiç kimsenin kamuya ait bir yere taş atarak, zor kullanarak girmesi ve kamu personelini tehdit etmesi asla kabul edilemez.

Saldırgan olan grubun kimlik tespiti yapılarak haklarında şikayetçi olacağımızı ve bir daha böyle hukuksuz bir olay yaşanmamasını diliyoruz.

Saldırgan grup içindeki bir kişinin, içeri girmeye çalışması sırasında taş isabet ederek maalesef başından yaralandığı, ambulans ile ilk müdahalenin yapıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bilgileri alınmıştır.

Bu üzücü olaydan dolayı, Allah korusun, geçmiş olsun diyoruz.

Tesise saldırarak ve taş atarak içeri zorla girmek isteyen gruptan bir kişinin yaralanmasına sebep olan olayla ilgili de, taşın Tesis içinden mi atıldığı veya nereden atıldığının tespiti ve sorumluların kim olduğunun belirlenmesi amacıyla inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Bu akşam Tesisimizde yaşanan üzücü olaya ait görüntüleri paylaşıyoruz ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

‘Hayvansever’ kılıfı ile gayri insani olarak Tesisimize ve personelimize karşı yapılan provakatif saldırıyı kınıyor ve tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı ifade ediyoruz.

Tesise saldıran grubun attığı taşlardan dolayı bir personelimiz yaralanmıştır.Tedavisi yapılan personelin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

‘Hayvansever’ kılıfı altında masum bir eylem gibi başlatılan, provokatörler tarafından büyütülen bu olay, yasadışı bir şiddet olayıdır.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Merkezi’miz, şeffaflık ve hesap verilebilirlik esaslarına göre hizmet etmektedir.

Tesisimizde özenle yapılan çalışmaları kötüleyerek itibarını zedelemeye çalışmaya ve yalan bilgileri sosyal medyada yaymaya kimsenin hakkı yoktur.

Sorumluluk sahibi bir kurum olarak, Havaların soğumasının Tesisimizdeki misafirlerimiz üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak amacıyla kapalı alan oluşturma çalışmaları devam etmektedir.

Çalışmaların kısa sürede tamamlanması ile Tesis normal ziyaretlere hazır hale gelecektir.

Son yaşanan saldırı ve öncesinde yapılan spekülatif haberlerle ilgili gerçek bilgileri ve olayların aslını şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmak üzere,

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hafta içi Basın Toplantısı düzenlenecektir.

Geçen hafta 19.11.2022 tarihinde bir grup hayvansever Tesisimizi ziyaret etmiş ve ziyaret sonunda da açıklama yapmışlardı.

O zaman da Ziyaretçilerimiz Hoş gelmişler, Sefa getirmişler demiştik.

Hizmet ilkemiz gereği her zaman şeffaf ve hesap verilebilir hizmetler üretiyoruz.

Güzel insanlarımızın sokaklarda saldırgan köpek korkusu olmaksızın güvenle gezebilecekleri ve sokak köpeklerinin de sağlıkla hayatlarına devam edecekleri ortamların sağlanması dileği ile.

Kamuoyuna Saygılarımızla Duyurulur.'' denildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1968016/mamakta-saldirgan-bir-grup-sokak-hayvanlari-rehabilitasyon-ve-gecici-bakim-merkezine-zorla-girmeye-calistilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
KORAY SERCAN KURU
28 Kasım 2022, 09:21
teröristten farkı ne bunların daha kaç tane insan ölecek korku içinde yaşıyoruz başıboş köpekler yüzünden