İçişleri Bakanlığı 81 İle “Koronovirüs Tedbirleri” Genelgesi Gönderdi

Ankara Masası
|
16 Mart 2020, Pazartesi - 10:16
İçişleri Bakanlığı 81 İle “Koronovirüs Tedbirleri” Genelgesi Gönderdi

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Korona Virüs Tedbirleri” konulu ek genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine  “Korona Virüs Tedbirleri” konulu ek genelge gönderdi. Genelge ile “korona virüs salgını nedeniyle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin 16 Mart saat 10.00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetleri durdurulacak” denildi.  

İllere gönderilen genelge ile korona virüsü salgının Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam ettiği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirildiği hatırlatıldı.

Genelgede; korona virüsü (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile ortak olarak yapılan değerlendirmelere yer verilerek; “Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri” olarak faaliyet yürüten mekânlarda vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı, bu nedenle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin 16 Mart saat 10.00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetlerinin durdurulacağı belirtildi.

Genelgeye ek olarak ” 16 Mart saat 24.00 itibarıyla tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulacağı belirtildi. Genelgede ayrıca, söz konusu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgi kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.

http://ankaramasasi.com/haber/1969/icisleri-bakanligi-81-ile-koronovirus-tedbirleri-genelgesi-gonderdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.