Ayşe Özkiraz'ın ifadesi bir sahte doktor vakasını daha ortaya çıkardı

Tekirdağ'da sahte diploma ile hastanede çalıştığı belirlenen Ayşe Özkiraz'ın ifadeleri doğrultusunda, kendisini beyin cerrahı olarak tanıttığı ileri sürülen S.U. isimli şahıs gözaltına alındı.
Hande Akyol
|
28 Kasım 2022, Pazartesi - 16:29
Ayşe Özkiraz'ın ifadesi bir sahte doktor vakasını daha ortaya çıkardı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, kendisini pratisyen hekim olarak tanıttıktan sonra çevresindekileri inandırıp Çerkezköy Devlet Hastanesinde görev yaptığı anlaşılan 20 yaşındaki sahte doktor Ayşe Özkiraz hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Özkiraz'ın başsavcılıktaki ifadesi ile bir başka sahte doktor skandalı daha ortaya çıktı.

Sahte beyin cerrahı iddiaları araştırılıyor

Edinilen bilgiye göre, arkadaşı olduğunu söylediği ve kendisini 'beyin cerrahı' olarak tanıttığı öne sürülen S.U. adlı kadın İstanbul'da yakalanarak ilçeye getirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.U., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Çerkezköy Devlet Hastanesinde diğer doktorlar tarafından şüpheli tavırları dikkat çeken Özkiraz, hakkında şikayette bulunulmuş, gözaltına alınan kadının sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılmıştı.

Bakanlık müfettiş görevlendirdi

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, "Bakanlığımız, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki hastanede bir kişinin kendini yeni mezun doktor gibi tanıtıp bir uzmanın yanında tıbbi süreçleri izlediği şeklinde özetlenen olayı araştırmak üzere, gerekli süreci başlatıp müfettiş görevlendirmiştir." açıklamasında bulunmuştu.

Açıklamanın ardından bakanlığın görevlendirdiği 2 müfettiş Çerkezköy'e giderek çalışmalarına başladı.

Müfettişlerin, Ayşe Özkiraz'ın hastanede kendisine gözlemci olarak izin veren doktorlar başta olmak üzere hastanedeki doktorlar ve personelin bilgisine başvuracağı belirtildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1969907/ayse-ozkirazin-ifadesi-bir-sahte-doktor-vakasini-daha-ortaya-cikardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.