AK Partili Mustafa Şen: "Sistem revize edilebilir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "Cumhurbaşkanlığı sisteminin revize edilebileceğini söylüyoruz. Muhalefetin kapıları tamamen kapatma söylemi yanlış. Muhalefet kapıları kapatmasaydı her şeyi konuşurduk" dedi.
Ankara Masası
|
29 Kasım 2022, Salı - 10:05
AK Partili Mustafa Şen: "Sistem revize edilebilir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. 

Sistemin revize edilebileceğini belirten Şen, muhalefetin kapıları kapatmasının yanlış olduğunu ifade etti.

Hande Fırat'a konuşan Şen, "Seçimin öne alınması konusunun Cumhur İttifakı’nın oylarıyla ilgisi yok. Haziran ayı hac dönemine denk geliyor. Seçimin ikinci tura kalması durumunda ise ikinci tur bayram tatiline denk geliyor. Bu iki duruma göre bir ayarlama yapılabilir. Belirlenmiş bir tarih yok. TBMM’de konuşulsun, orada yapılsın isteriz" ifadesini kullandı.

" Muhalefet kapıları kapatmasaydı her şeyi konuşurduk"

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi hakkında da konuşan Şen, "Cumhurbaşkanlığı sisteminin revize edilebileceğini söylüyoruz. Muhalefetin kapıları tamamen kapatma söylemi yanlış. Muhalefet kapıları kapatmasaydı her şeyi konuşurduk" dedi.

"Memleket meselesi olunca kavga çekişme olmaz"

Şen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti'ye yaptığı altılı masadan kalkma çağrısı hakkında da “Bu ülkenin duvarına taş koyacak, bunu da dışarı söylemeyecek herkesle duvar örmeye varız. Söz konusu çağrı seçim için de olabilir seçim sonrası için de. Siyasi çekişme olur ama memleket meselesi olunca kavga çekişme olmaz. Dün kavga ettiğiniz biriyle, bugün konuşup yürüyebilmelisiniz. Temel hedef tam bağımsız, büyük Türkiye. Bu yola baş koyan herkesle çalışılır" diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1970888/ak-partili-mustafa-sen-sistem-revize-edilebilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.