Putin, ilhak edilen bölgeler için açıklama yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ulusal Hakimler Kongresinde yaptığı konuşmada, Ukrayna'dan ilhak edilen Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinde federal mahkemelerin kurulması, bu bölgelerin Rusya’nın yargı sistemine hızlıca entegre edilmesi gerektiğini söyledi.
Hande Akyol
|
29 Kasım 2022, Salı - 16:18
Putin, ilhak edilen bölgeler için açıklama yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 19 Ekim 2022 tarihinde ilhak edilen Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde sıkıyönetim ilan edilmesine yönelik kararname imzalamıştı.

"Bölgelerin, Rus yargı sistemine hızla entegre edilmesi gerekiyor" 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki Kremlin Sarayında düzenlenen Ulusal Hakimler Kongresinde konuştu. 

Putin, Rus yargı sisteminin yanı sıra Ukrayna'dan ilhak edilen bölgelerde oluşturulması planlanan yeni yargı sistemlerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı, "Bildiğiniz gibi milyonlarca insanın iradesiyle Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson, Rusya Federasyonunun yeni parçası oldu. Bu bölgelerde federal mahkemelerin oluşturulması planlanıyor" diyerek bu bölgelerin Rus yargı sistemine hızla entegre edilmesi gerektiğini kaydetti.

"Bölgelerde yaşayan insanlar güvence altına alınacak"

Bu, yalnızca mahkemeler için personel seçimi ile değil, aynı zamanda yeni binaların inşası, mahkemelerin faaliyetleri ile ilgili çok ciddi bir iştir diyen Putin, "Bu, mümkün olan en kısa sürede yapılmalıdır. Böylece bölgelerde yaşayan insanların anayasal güvenceleri koruma altına alınacak" ifadelerini kullandı.


http://ankaramasasi.com/haber/1976935/putin-ilhak-edilen-bolgeler-icin-aciklama-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.