Sokak hayvanlarına karşı Ankara'da buluşacaklar

Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği, 4 Kasım Pazar günü Ankara'da sokak hayvanları sorununa dikkat çekmek için bir basın toplantısı düzenleyecek.
Ankara Masası
|
30 Kasım 2022, Çarşamba - 10:43
Sokak hayvanlarına karşı Ankara'da buluşacaklar

Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği, 4 Kasım Pazar günü Ankara Ulus Meydanı Heykel Önünde sokak hayvanları sorununa karşı basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

Dernekten yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın 17 Kasım 2022 tarihli açıklamasında sahipsiz köpeklerin toplatılması yönünde ilgili bakanlara gerekli talimatları verdiğini vurguladı.

Her ne kadar bunu olumlu bir gelişme olarak değerlendirsek de sadece talimat ile bu konunun çözüme kavuşmasının imkansız olduğunu, gerçek ve kalıcı bir çözüm için köklü bir yasa değişikliğinin şart olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

5199 sayılı kanun köklü bir değişikliğe uğramadan evrensel hukuka insan ve çocuk haklarına uygun şekilde tekrar düzenlemeden bu sorunun çözüme kavuşması mümkün görünmüyor.

Konuyla ilgili 4 Aralık 2022 Pazar günü saat 13.00’te Ankara Ulus Meydanında derneğimizin gönüllüleri ile birlikte bir basın açıklaması yapacağız. İnsan ve çocuk haklarını savunan tüm vatandaşlarımız davetlidir."

http://ankaramasasi.com/haber/1978129/sokak-hayvanlarina-karsi-ankarada-bulusacaklar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
KORAY SERCAN KURU
30 Kasım 2022, 11:48
herkes katılsın lütfen valilik izni alındı. sahipli köpeklerinizi getirebilirsiniz