Müzik yayını yapan iş yerlerinin çalışma saatlerine bölge düzenlemesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 'Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği', Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre açık havada gerçekleştirilen etkinlikler, 10.00-01.00 saatlerinde yapılacak.
Onur Çetinkaya
|
30 Kasım 2022, Çarşamba - 13:10
Müzik yayını yapan iş yerlerinin çalışma saatlerine bölge düzenlemesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 'Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği' Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, müzik yayını yapan iş yerlerinin çalışma saatleri; yaz ve kış dönemi, yörenin özellikleri, stratejik gürültü haritaları ve eylem planları dikkate alınarak İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile yeniden düzenlenebilecek.

Öte yandan açık havada gerçekleştirilen etkinlikler, 10.00-01.00 saatlerinde yapılacak.

Çevresel gürültünün kaynağında çözülebilmesinin amaçlandığı kaydedildi. Yeni yönetmelik kapsamında 'şehre özel gürültü yönetimi', 'açık hava etkinliklerine yüksek ses ayarı', 'havai fişeğe izin şartı', 'gürültüye sürekli izleme sistemi', 'şantiyelere zaman ayarı', 'tarihi yapılara gürültü kalkanı', '81 ile gürültü haritası' konularında düzenlemeler yapıldığı açıklandı.

Gürültü, sürekli izleme sistemleri ile takip edilecek

Açıklamada müzik yayını yapan iş yerlerinin çalışma saatleriyle ilgili yaz ve kış dönemi, yörenin özellikleri, stratejik gürültü haritaları ve eylem planları dikkate alınarak İl Mahalli Çevre Kurulu kararı ile yeniden düzenlenebileceği ifade edildi.

Havai fişek kullanımı için zaman ve mekan bildirilerek mahalli mülki amirlikten izin alınması zorunluluğu getirildiği de kaydedildi.

Müzik  yayını yapan iş yerlerine, hazırlanan akustik raporlar doğrultusunda müzik yayın izni verileceği ve akustik raporların aynı takvim yılı içinde 3 ihlali durumunda müzik yayın izni iptal edileceği belirtildi.

Tarihi yapılara "gürültü ve titreşim kalkanı"

Tarihi ve doğal yapıların bulunduğu bölgelerde titreşim sınır değerlerine yönelik, çevresel titreşim sınır değerleri düzenlendi. Bu sınır değerler tarihi ve doğal yapıların bulunduğu alanlarda yapılacak hassas, kapsamlı titreşim ölçümleri ve bilimsel çalışmalarla kısıtlanabilecek.

http://ankaramasasi.com/haber/1978374/muzik-yayini-yapan-is-yerlerinin-calisma-saatlerine-bolge-duzenlemesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.