ABB'den Koru Mahallesi'ne yeni proje

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Koru Mahallesi'nde yapacağı Kapalı Otopark ve Kent Meydanı Projesi ile bölgenin otopark sorununu çözmeyi planlıyor.
Ankara Masası
|
30 Kasım 2022, Çarşamba - 14:03
ABB'den Koru Mahallesi'ne yeni proje

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Koru Mahallesi'ne  hem otopark hem de kent meydanı kazandırmak için harekete geçti.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacak çalışma ile Ankaralılar Caddesi üzerinde bulunan ve etrafında AVM ile restoranların bulunduğu boş alan “Kapalı Otopark ve Kent Meydanı Projesi” kapsamında değerlendirilerek vatandaşların kullanımına açılacak.

Projeyle bölgede yaşayan vatandaşların otopark sorunun çözülmesi, vatandaşların aileleri ve sevdikleriyle beraber vakit geçirebileceği bir alana kavuşması hedefleniyor.

Meydanda donatılar bulunacak

483 metrekaresi kapalı olan 9 bin 211 metrekarelik alan; süs havuzundan su perdelerine, amfi tiyatrodan seyir teraslarına, oturma alanlarından büfeye kadar pek çok donatının bulunduğu bir meydan olacak.

Kent meydanının altında ise 12 bin 952 metrekarelik kapalı otopark alanı olacak. Otoparkta; 330 normal araç, 23 elektrikli araç ve 22 engelli aracı için ayrılmış bir park yeri olacak.

Bölgeye kamera sistemleri, otomasyon altyapısı, havalandırma ile aydınlatma sistemleri, yangın söndürme ve acil durum yönlendirmeleri ile modern ve güvenli bir otopark kazandırılacak.

http://ankaramasasi.com/haber/1978659/abbden-koru-mahallesine-yeni-proje
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.