AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı için geri sayım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Atatürk Kültür Merkezi (AKM)-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın 2023 yılı başında hizmete gireceğini açıkladı. Karaismailoğlu, test sürüşü yaparken, hat üzerinde incelemelerde bulundu.
Ankara Masası
|
30 Kasım 2022, Çarşamba - 17:13
AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı için geri sayım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'da AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'na ilişkin müjdeyi paylaştı.

Hattın 2023 yılı başında hizmete gireceğini duyuran Karaismailoğlu, metronun sürücü koltuğuna geçerek test sürüşü yaptı.

"Yeni projemizin ilk seferi için artık gün sayıyoruz"

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan  Karaismailoğlu, "Ankaralıların ihtiyaç duyduğu bu anlamlı projeyi bir an evvel hayata geçirmek, Ankara’mızın raylı sistem ağını genişletecek yeni projemizin ilk seferi için artık gün sayıyoruz. AKM-Gar-Kızılay Metrosu ile yeni bir hattı daha Ankara’ya kazandırmanın eşiğindeyiz. 3.3 kilometre uzunluğundaki AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı’nı tamamladığımızda; Gar, Adliye ve Kızılay olmak üzere 3 istasyondan oluşan hattımız, Keçiören’den Kızılay’a aktarmasız metro ulaşımı sağlaması açısından da son derece önemli. Günde 600 bin yolcu kapasitesine sahip hattımızdaki ilk durak olan Gar İstasyonu aracılığıyla vatandaşlarımız, YHT garına ulaşacak; yine aynı istasyon sayesinde Başkentray ve Ankaray’a aktarma yapabilecekler. İkinci istasyon olan Adliye İstasyonu aracılığıyla da M1 hattına, yani Başkentray’a aktarma sağlanabilecek. Son istasyon da Kızılay. Buradan da Batıkent, Çayyolu ve Ankaray metro hatlarına aktarma yapmaları mümkün olacak" diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1979351/akm-gar-kizilay-metro-hatti-icin-geri-sayim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.