Açık bankacılık hizmetleri kullanıma sunuldu

Merkez Bankası açık bankacılık hizmetlerinin kullanıma açıldığını duyurdu. Finansal hizmet kullanıcılarının birbirinden farklı ödeme hizmeti sağlayıcıları nezdindeki hesaplarını tek bir erişim noktasından yönetebileceği ve ödeme emirlerini verebileceği 'GEÇİT' altyapısının tesis edildiğini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
01 Aralık 2022, Perşembe - 12:06
Açık bankacılık hizmetleri kullanıma sunuldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , liralaşma stratejisinin dijital ekonomi yol haritasının önemli bir bileşeni olarak tanımladığı ödemeler alanı açık bankacılık hizmetlerinin kullanıma açıldığını bildirdi.

Bankalararası Kart Merkezi tarafından geliştirilen ve taraflara standart Açık Bankacılık işlemleri sunulmasını sağlayan 'Açık Bankacılık Geçidi' altyapısı üzerinden hizmet vermeye başladığı belirtildi.

Açıklamada, "Bugün itibarıyla, testlerini ve teknik sertifikasyonlarını başarıyla tamamlamış olan altı bankamız ‘GEÇİT’ üzerinden hesap hizmeti sağlayıcıları olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Aynı zamanda, ÖHVPS Çalışma Grubunun gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda ÖHVPS için teknik ve operasyonel gereksinimlerin belirlendiği ÖHVSP API İlke ve Kuralları (API Standardı) belgesi hazırlanarak kamuya açık bir şekilde Bankamız internet sayfasında yayınlanmıştır." denildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1980573/acik-bankacilik-hizmetleri-kullanima-sunuldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.