Geygel ve Ünür’den Hilal Ayık’a iddialarını ispat etme çağrısı

CHP Akyurt İlçe Başkanı Filiz Geygel ve İyi Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür ortak açıklama yaptı. Geygel ve Ünür, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ı“varlıklı olduğu halde et desteği alanlar var” iddiasını ispat etmeye çağırdı.
Ersin Küçükbarak
|
01 Aralık 2022, Perşembe - 15:45
Geygel ve Ünür’den Hilal Ayık’a iddialarını ispat etme çağrısı

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nde aylık geliri 20 bin lira ve üzeri olan bazı ailelerin ABB’nin et desteğinden yararlandığı yönündeki iddiaları tartışma konusu oldu.

CHP Akyurt İlçe Başkanı Filiz Geygel ve İyi Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür ortak bir açıklama yaparak bu iddialara tepki gösterdiler.

Geygel ve Ünür ortak açıklamada, ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Yardımlar Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nün, Hilal Ayık’tan hak etmediği halde et yardımı alan ailelerin isimlerini istediğini belirtti.

Ancak Akyurt Belediye Başkanlığı’nın iki kez resmi yazıyla istenmesine rağmen buna yanıt vermediğine işaret eden Geygel ve Ünür açıklamada Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’a şu sözlerle seslendiler:

“Tüm Akyurtlu hemşehrilerimizi töhmet altında bıraktınız”

“Sayın belediye başkanımız, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığınız bu konuşma ile sosyal yardım alan tüm Akyurtlu hemşehrilerimizi töhmet altında bıraktınız”

“Neden resmi yazı ile istenen listeleri vermediniz?”

“Açıklamalarınızda; desteklerin ihtiyaç sahibi olmayan vatandaşlara verildiğini iddia ederken, bu konuşmaların üstünden günler geçmesine rağmen neden resmi yazı ile istenen listeleri vermediniz? Listeleri madem vermeyecektiniz Meclis’te neden böyle bir açıklama yaptınız? Listeleri paylaşabileceğinizi söylemiştiniz ama açıklamanızın üzerinden günler geçmesine rağmen bizlerle paylaşmadınız.

“Ankara halkına zarar veriyorsunuz”

“Yalan mı söylediniz? Çamur siyasetine devam ederek, önce Akyurtlu sosyal yardım alan hemşehrilerimize sonra da tüm Ankara halkına zarar veriyorsunuz.”

Ne olmuştu?

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ankara Büyükşehir Belediyesi et yardımlarından yüksek gelire sahip ailelerin de yararlandırıldığını ifade etmişti.

Ayık ABB Meclisi’ndeki konuşmasında  “Bunları şimdi ben isim vermeden okuyacağım etik olmaz diyerek ama sizler isterseniz birebir de bu bilgileri sizlerle paylaşabilirim. Aylık geliri 20 bin 640 TL olan bir aile et desteği alıyor, aylık geliri 21 bin 100 TL olan bir aile et desteği alıyor, aylık geliri 21 bin 635 TL olan bir aile et desteği alıyor, aylık geliri 21 bin 731 TL olan bir aile et desteği alıyor, aylık geliri 22 bin 69 TL olan bir aile et desteği alıyor ve en ilginci bunu defaatle kontrol ettirdim. Aylık geliri 48 bin TL olan bir aile et desteği alıyor” şeklinde konuşmuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1980973/geygel-ve-unurden-hilal-ayika-iddialarini-ispat-etme-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.