Ömer Çelik'ten asgari ücret ve EYT açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Asgari ücrete yapılacak zamla ilgili "Herkesin mutlu olacağı bir rakam mutlaka yapılacaktır" dedi. Çelik, EYT konusunda da son aşamaya gelindiğini belirtti.
Onur Çetinkaya
|
02 Aralık 2022, Cuma - 09:25
Ömer Çelik'ten asgari ücret ve EYT açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı programda milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Herkesin mutlu olduğu bir rakam olacak"

Asgari ücretle ilgili Çelik,"Herkes şunu bekliyor, şu tarihte şunu vereceğiz diye bir şey bekliyor. Vatandaşımızın karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili olarak ezdirmeyecek güncelleme uygun bir zamanlama ve rakamlama yapılıyor. Herkesin mutmain olacağı bir rakamlama mutlaka yapılacaktır. İhtiyaç duyulduğu anda vatandaşın karşı karşıya tablonun yetersiz olduğu görüldüğü anda bu müdahale tekrar gerçekleşiyor. Bu sürekli yapılan bir çalışmadır. Kabinenin gündeminde olan benim bağlayıcı bir şey söylemem siyaseten ve kurumsal olarak doğru olmaz. Hassasiyetin esası şu; vatandaşımızın bu gelişmeler karşısındaki kazanımlarını koruyacak, bunlar karşısında ezilmesini engelleyecek müdahalenin yapılacağı düzeyde ele alınıyor." dedi.

"Son aşamaya gelindi"

EYT ile ilgili son aşamaya gelindiğinin altını çizen AK Parti Sözcüsü, "  Bütçeden sonra daha da somut bir şekilde ele alınacaktır. Son aşamaya geldiğini söyleyebiliriz artık. Bu yıllar içerisinde kilitlenmiş bir konu. Bizden önceki dönemden devraldığımız bir problem. EYT'li vatandaşlarımızın talepleri var, sıkıntıların giderilmesine yönük beklentileri var. Bütçe meselesi, özel sektör meselesi gibi çok dinamikli bir mesele. Cumhurbaşkanımız çözüm iradesini ortaya koydu. Son aşamaya geldiğini söyleyebilirim." açıklamasında bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/1982073/omer-celikten-asgari-ucret-ve-eyt-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.