Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın WhatsApp konuşmaları ortaya çıktı

Tekirdağ'da kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan ve olay anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz'ın, bir WhatsApp grubunda yaptığı yazışmalar ortaya çıktı.
Ankara Masası
|
02 Aralık 2022, Cuma - 13:39
 Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın WhatsApp konuşmaları ortaya çıktı

Sahte doktorluk yaparken yakalanan Ayşe Özkiraz'ın özel bir üniversitenin sağlık bölümü öğrencilerinin yer aldığı WhatsApp grubunda olduğu ortaya çıktı.

Özkiraz'ın burada konuşmalar yaptığı ve ses kayıtları attığı belirlendi.

Girdiği ameliyatlar ile ilgili bilgi aktaran Özkiraz'ın, "Tıp fakültesinde 24 saatlik bir ameliyat bile vardı" dediği, "Bu halde 70'inci hastama bakıyorum, bayılacağım" yazdığı görüldü. Sahte doktorun verdiği bilgileri yorumlayan Prof. Dr. Yeşim Erbil, "Doktor gibi bir terminolojiye hakim olmayınca kolay anlaşılmayan ifadeler kullanmış" dedi.

Özkiraz, sesli mesajında "En uzun ameliyatım 6 buçuk, 7 saat sürüyor. Mideyi tamamen kaburgadan açtığımızda 8 saate kadar uzayabiliyor. 8 saatlik ameliyatlar, vakalar çok nadir. Zaten ortopedi hocamız beyin cerrahisi ile girmiştir bu vakaya. O yüzden sürekli sürekli anlatır. Ben tıp fakültesindeyken 24 saatlik bir ameliyat bile vardı. Tabii bu giriyorsun saatlerce vakada olmuyorsun.  Belirli sürelerde ara veriyorsun, kahveni içiyorsun" ifadelerini kullandı.

Özkiraz aynı grupta 70'inci hastasına baktığını da belirterek, "Bu halde 70'inci hastama bakıyorum, bayılacağım. Poldeyim (Poliklinik)" dedi. Özkiraz annesinin kalp krizi geçirdiğini iddia ederek "Annem kalp krizi geçirdi. Koroner yoğun bakımda iki kez arest oldu. Bir hekim olarak uyanması için duaya sığınıyorum. Lütfen dualarınız annemle olsun" mesajını paylaştı.

Özkiraz'ın gruptakilerden başkası için fitre istediğini de belirterek, "Arkadaşlar merhaba, aranızda fitresini vermek isteyip birilerini bulamayan var ise bana ulaşabilir mi?" şeklindeki mesajı dikkat çekti.

http://ankaramasasi.com/haber/1982549/sahte-doktor-ayse-ozkirazin-whatsapp-konusmalari-ortaya-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.