Suriye’deki teröristler ABD ile yollarını ayırdı

Omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri ABD ile ortak operasyonları durdurduklarını duyurdu.
Ersin Küçükbarak
|
02 Aralık 2022, Cuma - 16:57
Suriye’deki teröristler ABD ile yollarını ayırdı

Suriye’de IŞİD’le mücadele adı altında ABD ile ortaklık yapan Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) İngiliz haber ajansı Reuters’a açıklama geldi.

SDG açıklamasında, ABD önderliğindeki koalisyon ile ortak terörle mücadele operasyonlarını durdurma kararı aldıklarını duyurdu.

Suriye Demokratik Güçleri’nin sözde sözcüsü Aram Henna, “SDG, koalisyonla bütün koordinasyon ve ortak terörle mücadele operasyonlarını durdurdu” dedi.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, daha önce yaptığı açıklamada IŞİD’le mücadelede iş birliğinin bitmediğini duyurmuştu.

Sadece birkaç gün önce Suriye Demokratik Güçleri’nin elebaşı Mazlum Abdi, Reuters haber ajansına konuşmuş ve Washington’ın Ankara’ya daha sert mesaj göndermesini istemişti.

Abdi, “Biz halen gerginiz. Türkiye’yi durdurmak için daha güçlü ve daha sağlam açıklamalar yapılması gerek” diyerek ABD Başkanı Biden’dan adeta yardım istemişti.

http://ankaramasasi.com/haber/1983506/suriyedeki-teroristler-abd-ile-yollarini-ayirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.