ABB'den açıklama "Ulaşıma zam yok"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) özel halk otobüsü esnafının zam talebine yönelik bir açıklama yayımladı. Açıklamada ulaşıma zam yapılmayacağı belirtilirken, sözleşmeye aykırı kontak kapatanların yardımlarının kesileceği ifade edildi.
Ankara Masası
|
04 Aralık 2022, Pazar - 13:03
ABB'den açıklama "Ulaşıma zam yok"

ABB, özel halk otobüsü esnafının taleplerine ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, esnafa bugüne kadar verilen yardımların altı çizilirken, ulaşıma herhangi bir zam yapılmasının gündemlerinde olmadığı vurgulandı.

Ayrıca, Ankara'da iki defa kontak kapatan ulaşım esnafı da uyarılırken, " Sözleşme hükümlerine aykırı bir şekilde kontak kapatma kararı alınması halinde ise son meclis toplantısında uzatma kararı alınan gelir desteği uygulaması iptal edilecektir." denildi.

İşte o açıklama:

Esnafın yanında büyükşehir

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni yönetim döneminde esnaf odaları ve dernekleri siyasetten uzak tutmuş, seçimlerine ve yapılanmalarına müdahil olmamıştır. Pandemi döneminde mağdur olan özel halk otobüsü esnafına çeşitli desteklerde bulunulmuştur.

Zorunluluk olmamasına rağmen maddi destek

Yine pandemi dönemi ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz ortamında esnafın maddi zararının telefi edilmesi amacıyla zorunluluk olmamasına rağmen gelir desteği sağlanmıştır.

10 kat daha fazla destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, özel halk otobüsü esnafına bugüne dek 144 milyon TL gelir desteği vermiştir. Son ay yapılan ödeme tutarı 8 milyon 152 bin TL’dir. Aynı dönemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca verilen destek ödemesi sadece 827 bin TL’dir. Dolayısıyla özel halk otobüsü esnaf temsilcileri artan maliyetlerin çözümünü yanlış kurumda aramaktadır.

Mazot ücretleri daha düşük seviyede

Motorin fiyatlarında aşırı fiyat artışı yaşanması nedeniyle 11 Mart 2022 tarihinde bilet ücretlerinde artış yapılmıştır. O tarihte motorinin litre fiyatı 22,92 TL iken 1 Aralık 2022 tarihi itibarıyla 22,58 TL’dir. Buna rağmen belediyemi önünde eylem yapılmasının amacını halkımızın takdirine bırakıyoruz.

Gündemimizde zam yok!

Halkımız ekonomik zorluklar yaşamaktadır ve bu süreçte ABB halkın yanında olmak için tüm imkânlarını zorlamaktadır. Büyükşehir Belediyemizin, filosunun büyük bir kısmını doğal gazlı otobüsler oluşturmasına ve doğal gaz ücretlerinde astronomik artışlar yaşanmasına rağmen doğal gaz fiyatlarında yeni bir artış olmaması halinde zam yapma düşüncesi yoktur. Sözleşme hükümlerine aykırı bir şekilde kontak kapatma kararı alınması halinde ise son meclis toplantısında uzatma kararı alınan gelir desteği uygulaması iptal edilecektir.

http://ankaramasasi.com/haber/1985162/abbden-aciklama-ulasima-zam-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.