Davutoğlu’ndan başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğine yeşil ışık

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 3. kuruluş yıl dönümü programında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, başörtüsüne özgürlük konusunda atılacak yasal ya da anayasal her adımı destekleyeceklerini bildirdi.
Hande Akyol
|
14 Aralık 2022, Çarşamba - 17:31
Davutoğlu’ndan başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğine yeşil ışık

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin kuruluşunun 3'üncü yıl dönümünü dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen programa katıldı.

Programda yaptığı konuşmada Davutoğlu, "Başörtüsüne gelecek özgürlük konusunda atılacak her adımı destekleriz. İster yasal ister anayasal olsun her adımın arkasında saf durur ve savunuruz" ifadelerini kullandı.

"Özgürlük konusunda atılacak her adımı destekleriz"

Davutoğlu, "Metni okuduk. Metin ne olursa olsun bizim tutumumuz açıktır. Başörtüsüne gelecek özgürlük konusunda atılacak her adımı destekleriz. İster yasal, ister anayasal olsun her adımın arkasında saf durur ve savunuruz." ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliği konusundaki kaygıların giderilmesi gerektiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı sıfatıyla, 'Eğer bu anayasa değişikliği mecliste 400 oyla geçerse kesinlikle ben bunu referanduma götürmeyeceğim.' demesi lazım. Demez ve şüpheleri tırmandırırsa ve referanduma bu 400 oydan sonra gidilirse, bu referandumda, yüzde 20-30 kaç olursa olsun, birilerinin hayır demesinin dini vebali de onun üzerinde olur. Dini bir şeyi uygulamazsanız hata etmiş olursunuz ancak reddederseniz farklı bir şey olur." 

http://ankaramasasi.com/haber/2003039/davutoglundan-basortusuyle-ilgili-anayasa-degisikligine-yesil-isik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.