Türk-İş asgari ücret tekliflini açıkladı

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tekliflerinin 9 bin TL olduğunu açıkladı.
Ankara Masası
|
20 Aralık 2022, Salı - 16:47
Türk-İş asgari ücret tekliflini açıkladı

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücreti belirlemek için taraflar bir kez daha bir araya geldi.

Komisyon görüşmelerinde işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) hükümeti ise Çalışma Bakanı Vedat Bilgin temsil ediyor.

"Masaya oturmayacağız"

Toplantıya ilişkin açıklama yapan  TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, ' "Bir saat evvel beni de buraya çağırdılar. TÜRK-İŞ, 40 senedir açlık ve yoksulluk sınırıyla ilgili araştırma yapıyor. TÜRK-İŞ'in açlık sınırı 7 bin 785 lira, yoksulluk sınır ise 10 bin lira. 20 gündür TÜRK-İŞ'in talebinin 7 bin 785 lira olduğunu söylüyorlar. Bizim hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi Bakan Beye ve Komisyona söyledim. TÜRK-İŞ'in teklifi 9 bin lira. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o meselenin içerisinde olmayız.'' ifadelerini kullandı.

Bakandan uzlaşı mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu toplantının son toplantı olacağını belirtirken uzlaşma sağlanacağını ve işçilerin beklediği, işverenin de ödeyebileceği bir ücretin belirleneceğini söylemişti.

Bilgin, "Esas problem şudur. Enflasyon şartlarında emekçilerin enflasyonun baskısından onları kurtaracak bir ücret seviyesinin belirlenmesi. Bunun yanı sıra işverenin ödeyebileceği bir ücret seviyesinin belirlenmesi" demişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2016454/turk-is-asgari-ucret-tekliflini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.