Muhammed Kürşad şahin: “Tek tip insan gibi tek tip oda yaratma gayretleri boşunadır”

Demokrat Parti MKK Üyesi ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşad Şahin, hükümetin sivil toplum kuruluşları üzerindeki baskılarına karşı herkesi tavır almaya çağırdı.
Ersin Küçükbarak
|
21 Aralık 2022, Çarşamba - 12:33
Muhammed Kürşad şahin: “Tek tip insan gibi tek tip oda yaratma gayretleri boşunadır”

Muhammed Kürşad Şahin yaptığı açıklamada, iktidarın farklı seslere tahammülü olmadığını söyledi.

Bu tahammülsüzlüğün demokratik kitle örgütlerine baskıya dönüştüğüne işaret eden Şahin, avukatlardan mühendislere ve doktorlara kadar pek çok meslek örgütünün hedef haline getirildiğini ifade etti.

Demokrat Parti MKK Üyesi Şahin, demokratik kitle örgütlerinin kendi mesleki sınırları içine hapsedilemeyeceğinin de altını çizdi.

Muhammed Kürşad Şahin, “ Demokratik Kitle Örgütleri emeğe, demokrasiye, özgürlüklere, barışa, doğaya, hayvana kısacası her şeye sahip çıkabilirler, çıkabilmelidirler. Tek tip insan gibi tek tip oda yaratma gayretleri boşunadır. Çok sesliliğe engel olmak mümkün değildir. Farklı sesler, farklı renkler toplumsal gelişmemizin de önünü açacak, ülkenin ufkunu genişletecektir” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşlarının farklı siyasal duruşlarını iktidarın kendisine tehdit olarak algılamaması gerektiğini vurgulayan Şahin, bu örgütlenmelerin özgürlük alanına saygı duyulmasını istedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2017508/muhammed-kursad-sahin-tek-tip-insan-gibi-tek-tip-oda-yaratma-gayretleri-bosunadir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.