Ankara'da Emirhan Yalçın cinayeti davasında karar çıktı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde iki grup arasında çıkan ve 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin davada karar açıklandı. Mahkeme, sanık Yahya Al Abdo'yu "ağırlaştırılmış müebbet", suça sürüklenen çocuk A.M.A.'yı ise "kasten öldürmeye teşebbüsten" 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.
Onur Çetinkaya
|
22 Aralık 2022, Perşembe - 10:37
Ankara'da Emirhan Yalçın cinayeti davasında karar çıktı

Olay, 10 Ağustos 2021 tarihinde Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşandı.

18 yaşındaki Emirhan Yalçın ile aynı yaştaki arkadaşı  Ali Yasin Ülger, Suriye uyruklu Yahya Al Abdo ve A.M.A. ile tartıştı. 

Kavgaya dönen olayda Yahya Al Abdo, Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Ülger'i bıçaklayıp kaçtı. 

Hastaneye kaldırılan Emirhan Yalçın, hayatını kaybetti. 

Gözaltına alınan Suriyeli Yahya Al Abdo ve A.M.A. mahkemece 'tasarlayarak öldürmek' suçundan tutuklandı. 

Cinayet sonrası mahallede olaylar yaşandı

Olay sonrası bölgede toplanan kalabalık, Suriyelilerin ev ve iş yerlerine hasar verdi. Cinayetle ilgili Yahya Al Abdo hakkında Ankara 10'ncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, A.M.A. hakkında Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava yargılama aşamasında birleşti.

Mahkemede karar çıktı

Ankara 10'ncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde basına kapalı görülen davanın karar duruşmasına sanıklar, Emirhan Yalçın’ın yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Savcı, önceki duruşmada verdiği mütalaasını tekrarlayarak, sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanık Yahya Al Abdo’ya, 'çocuğu kasten öldürmek', 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Cezada takdir indirimi uygulanmadı. Suça sürüklenen çocuk sanık A.M.A ise 'kasten öldürme' suçundan beraat ederken, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan takdir indirimiyle 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2019604/ankarada-emirhan-yalcin-cinayeti-davasinda-karar-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.