Mustafa Destici: “Altılı Masa ruhunu kaybetti”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, altılı masanın ruhunu kaybettiğini belirterek, “Artık dağılmaları da an meselesi. Çünkü aynı amaca yürümüyorlar” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
28 Aralık 2022, Çarşamba - 15:39
Mustafa Destici: “Altılı Masa ruhunu kaybetti”

Mustafa Destici partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Dünkü Kılıçdaroğlu-Akşener buluşmasına ilişkin bir soru üzerine Destici,“Öncelikle bu görüşme bize şunu gösterdi. Altılı Masanın içinde bir de ikili masa var. Yani bir kere bunu görmek lazım. Yani aslında karar vericinin ikili masa olduğunu da görmüş olduk” dedi.

Destici şunları söyledi:

“Akşener Kılıçdaroğlu’na adaylık meselesini bir kez daha düşünmesi gerektiğini hatırlattı”

“ İkincisi dünkü görüşmede adaylık meselesinin yüzde yüz konuşulduğunu düşünüyorum ve burada sayın Akşener’in çok net bir şekilde Kemal beye kendisinin aday olması halinde seçimi kaybetme risklerinin bulunduğu ve bunu bir kez daha düşünmesi gerektiğini hatırlattığını yine düşünüyorum ya da yorumluyorum diyelim ya da aldığımız duyumlar böyledir diyelim. Fakat Kemal beyin adaylık konusunda geri adım atmaya hiç niyetinin olmadığını da yine biliyoruz.”

“Masadan bir, iki hatta üç aday çıkabilir”

“ Bu bilgi artık zaten yine masa içinde diğer siyasi parti genel başkanlarının yaptığı açıklamalara bakarsak bir aday da olabilir iki aday da olabilir hatta üç aday da olabilir şeklinde açıklamalara da şahitlik ediyoruz. Yani bir aday kim? Bir aday Cumhuriyet Halk Partisi’nin göstereceği aday. İkinci aday kim? İyi Parti’nin göstereceği Cumhurbaşkanı adayı. Üçüncü aday kim? Üçüncü aday da HDP’nin adayı. Çünkü yine bir televizyon kanalında altılı masadan bir siyasi partinin genel başkanı ittifaklarının yedili olduğunu söyledi. Ağzından kaçırdı diyelim ya da. Şimdi dolayısıyla da burada aslında yedili bir ittifak var. Bu çok açık ve net.”

"Masanın dağılması artık an meselesi"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, aslında altılı masanın ruhunu kaybettiğini vurguladı.

“ Masanın dağılması da artık an meselesidir. Çünkü aynı amaca yürümüyorlar” diyen Destici, “Yine biliyorsunuz masanın siyasi partilerinden birisinin genel başkanı daha hiçbir konuda mutabakata varamadıklarını açıkladı. Bunca yemek bunca görüşme demek ki hani deniyordu ya güzel menülerde yemekleri yiyip sohbet edip dağılıyorlar diye hakikaten Babacan’ın açıklamalarına bakarsanız demek ki vaziyet bundan ibaretmiş. Daha bir yol alamadıkları gözüküyor.” şeklinde konuştu.

Mustafa Destici şöyle devam etti:

“Masada kıyasıya milletvekili ve bürokrasi pazarlığı var”

 “Bir de şu çok açık ve net gözüktü ki belli bir süre sonra bu dışarıya da anlatılacaktır öyle tahmin ediyorum masada cumhurbaşkanlığı adaylığı dışında da kıyasıya bir milletvekili pazarlığı ve ola ki bir seçimi kazanma hallerinde de bakanlık ve bürokrasi pazarlığı yapıldığına da çok şahitlik ediyoruz. Ve milletimizin bunu görmesini ve değerlendirmesini düşünüyoruz.”

“Kendi menfaatini öne koyanların millete verebileceği bir şey yoktur”

“ Daha seçime girmeden bu pazarlıkları yapanlar her biri kendi partisinin ve kendi şahıslarının menfaatini öne koyanların bu ülkeye ve bu millete verebilecekleri hiçbir şey yoktur.”

Kara Harekatı vurgusu

Destici konuşmasında, Türkiye'nin 40 yıldır ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan terör örgütüyle mücadele ettiğine de dikkati çekti.
Terör nedeniyle bugüne kadar on binlerce kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Destici, "Terörle hem yurt içinde hem de sınırlarımızın ötesinde etkili ve başarılı bir mücadele yürütüyoruz. Özellikle sınır ötesinde sürdürdüğümüz hava harekatının bir kara harekatıyla neticelenmesi ve terörün kaynağında yok edilmesi gerekiyor." dedi.

"Kim, niye ülkesinin enerji kaynağı keşfinden rahatsızlık duyar?"

Destici, Türkiye'nin artık kendi doğal gazı ve petrolünü hiçbir baskıya boyun eğmeden çıkarabildiğinin altını çizerek "Ülkemizde doğal gaz ve petrol keşiflerimizden bile üzüntü duyan kesimlerin var olmasından üzüntü duyuyorum. Bu durumu anlamakta zorluk çekiyorum. Bir insan hangi partiye, hangi siyasi düşünceye mensup olursa olsun ülkesinin en büyük ihtiyacı olan enerjideki yeni keşiflerden niye rahatsızlık duyar?" ifadelerini kullandı.

"EYT'de yaş sınırı olmamalı"

Mustafa Destici, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili konunun, yeni bir yaş şartı getirilmeden çözüme kavuşturulmasından yana olduklarını dile getirdi.

"HDP'nin varlığı Türkiye için bir güvenlik meselesidir"

HDP'li bir milletvekili ve beraberindekilerin, Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ile görüşerek Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki haklarının korunmasına karşı çıktıklarına değinen Destici, şu açıklamalarda bulundu:
"HDP bir siyasi parti değildir, zaten hiç olmadı. HDP'nin varlığı Türkiye için bir güvenlik meselesidir. HDP, siyasetin değil güvenlik güçlerinin ve yargının meselesidir. HDP'yi, şiddet, terör, demokrasi kelimesiyle aynı cümlede telaffuz etmek demokrasiye hakarettir. Anayasa Mahkemesinde devam eden kapatma davasının ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının HDP'ye verilen Hazine yardımına tedbir konulmasıyla ilgili talebinin bir an önce hukuka göre neticelenmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum."


http://ankaramasasi.com/haber/2028597/mustafa-destici-altili-masa-ruhunu-kaybetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.