Erdoğan, "Tersine beyin göçü teşviklerimizle önemli bir yere geldik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı, bilişim alanında 7 yeni çalışmayı açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
29 Aralık 2022, Perşembe - 14:55
Erdoğan, "Tersine beyin göçü teşviklerimizle önemli bir yere geldik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de "1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı"nda konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde başlatılan 1 Milyon İstihdam Projesi'ne 5 ayrı bakanlık kendi alanlarında katkı sunduklarını söyleyen Erdoğan, bilim alanında ise çalışmaları paylaştı. 

7 yeni çalışma açıklaması 

Cumhurbaşkanı bilişim alanında çalışmalara ilişkin açıklamada bulundu. 

"Birinci müjdemiz Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında açıkladığımız 200 milyar liralık desteğin 4 milyar liralık kısmını teknoloji destek paketi olarak ayırdık. Bu paketle teknoloji odaklı yazılımı, blok zinciri, yapay zeka akıllı şehir gibi alanlarda KOBİ ölçeğindeki firmaları destekleyeceğiz.

İkinci müjdemiz 1 milyar lira kefalet limitli KOBİ'lerin dijital dönüşüm süreçlerini tamamlamlarını hedefliyoruz. KOBİ'lerimize personel desteği donanım desteği gibi alanlarda destek vereceğiz.

Üçüncü müjdemiz veri merkezi sektörümüzü geliştirmek bulut işletmecilerini ülkemize çekmek amacıyla mali teşvikler yanında mevzuat çalışması yapıyoruz.

Dördüncü müjdemiz Ar-Ge merkezlerinde çalışan bilişim personeline yüzde 100 uzaktan çalışma desteği sağlayacağız. Beşinci müjde bilişim personeli sayısında 2023'te ciddi artırıma gideceğiz.

Altıncı müjde kamu bankalarımız vasıtasıyla bilişim alanında girişimlere 6 ay geri ödemesiz girişimci kredisi vereceğiz.

Yedinci müjdemiz imalat bilişim sektörlerine aylık 10 bin liraya kadar sigorta prim desteğini 2023 sonuna kadar uzatacağız.'' 

4 milyar liralık teknoloji destek paketi

Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında 200 milyarlık desteğin 4 milyarlık kısmını teknoloji destek paketi olarak ayırdık diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 
"Blok zinciri, yapay zeka, akıllı şehir gibi alanlarda KOBİ'lerimizi destekleyeceğiz.Veri merkezi sektörünü geliştirmek, uluslararası veri merkezi ve bulut şirketlerini ülkemize çekmek için mevzuat çalışmaları yapıyoruz.Bilişim personeline %100 uzaktan çalışma desteği sağlayacağız." dedi.

Sözlerine devam eden cumhurbaşkanı, "Kamuda görev yapan bilişim personeli sayısında 2023’te çok ciddi oranda artırıma gideceğiz, kamu bankalarımız vasıtasıyla bilişim alanındaki girişimlere özel 6 ay geri ödemesiz bir kredi vereceğiz." açıklamasında bulundu.

"Tersine beyin göçü teşviklerimizle önemli bir yere geldik"

Araştırma geliştirme merkezleri, teknoparklarla tersine beyin göçü teşviklerimizle önemli bir yere geldik diye konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
"2030 yılına kadar 100 bin teknoloji girişimini kurma kararlılığımızı geçtiğimiz aylarda ilan ettik. Geleceğin mesleği sayısını 25'ten 100'e çıkardık. İş başı eğitim programlarının süresini 6 aydan 9 aya yükselttik. Gördüğü ilgi sebebiyle 1 Milyon Yazılımcı İstihdamı Projemizi devam ettirme, önümüzdeki yıl sistemdeki eğitim sayısını 2 katına çıkarma kararı aldık. Başlangıcından bugüne hedefi de aşarak 1 milyon 96 bin 566 kişi bu program üzerinden eğitimlerini tamamladı. " şeklinde hitap etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2032751/erdogan-tersine-beyin-gocu-tesviklerimizle-onemli-bir-yere-geldik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.