Sokak köpekleri koyunları telef etti

Gölbaşı’nın Örencik Mahallesi’nde sokak köpekleri 9 koyunu telef etti. Koyunları telef edilen yetiştirici yaşananlara isyan etti.
Ankara Masası
|
02 Ocak 2023, Pazartesi - 12:16
Sokak köpekleri koyunları telef etti

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde sokak köpeği dehşeti yaşandı.

Örencik Mahallesi’nde yetiştiricilik yapan Adem Demir’in koyunlara saldıran köpekler, 9 koyunu telef etti.  Koyunlardan geriye iskeletleri kaldı. Bu saldırının ilk olmadığını belirten Adem Demir’in oğlu Halil İbrahim Demir, daha önce sürülerine köpeklerin saldırdığını 3 koyunun da o saldırıda telef olduğunu dile getirdi.

“Köpek sever değil, hayvan sever olalım”

Yaşananlara tepki gösteren İbrahim Demir “Köpekler sadece benim koyunlarıma değil, başka koyunlara da saldırdı.  Kurt mu köpek mi diye soranlar var. Kurdu da köpeği de biliriz. "İhmal var" diyenler 150 koyuna bir iki çoban köpeği olur. Sokak köpekleri 10'arlı 15'erli gruplar halinde gezdikleri için, çoban kopeklerini de boğuyorlar.” dedi.

İbrahim Demir, sokak köpeklerine yönelik tedbir alınması gerektiğini belirterek “Bu olay bugün benim koyunlarımın başına geldi. Ancak çocuklar, kadınlar ve yaşlı insanlar sokaklarda. Bu hayvanların genetiğinde saldırganlık var.  Biri ekmek veriyor ona sevecenlik gösteriyor, onu sahip biliyor. Ama başkasına saldırıyor. Köpek sever değil, hayvan sever olalım ve hangi grup hayvana nasıl tedbir alınması gerekiyorsa öyle tedbirler alalım.” İfadelerini kullandı.

Halil İbrahim Demir, telef olan koyunların 3-5 günlük kuzuları olduğunu, onları biberonla beslemeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2039618/sokak-kopekleri-koyunlari-telef-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.