Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mamak Metro kredisini onayladı

ABB Meclisi'nde kabul edilen Dikimevi-Natoyolu metro hattının inşaatı için 320 milyon avroluk kredi kullanımı talebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Metro projesi 2023 yatırım programına alındı.
Ankara Masası
|
02 Ocak 2023, Pazartesi - 14:42
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mamak Metro kredisini onayladı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi'ne geçtiğimiz toplantıda sunulan, F en İşleri Dairesi Başkanlığınca ANKARAY hattına entegre edilecek Dikimevi-Natoyolu metro hattının inşaatı için 320 milyon avroluk kredi kullanım talebinde bulunan rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı

Meclis'te kabul edilen rapor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mamak Metrosu için talep edilen  6,4 Milyar TL /320 Milyon € yurtdışı kredi kullanılmasına onay verdi.

Mamak Metro Projesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Strateji ve Bütçe Başkanlığınca 2023 Yatırım Programına alındı

"En azından inşaat başlamış olur"

Ankara ve Mamaklıların sevindiren haberi sosyal medya hesabından paylaşan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse "Umuyoruz, Ankara Büyükşehir Belediyesi kalan bir yılı doğru değerlendirir de Mamak Metrosunun en azından inşaatı başlamış olur." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2040175/cumhurbaskani-erdogan-mamak-metro-kredisini-onayladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Koray Sercan Kuru
02 Ocak 2023, 19:28
çok geç kalındı