Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Nuşirevan Elçi: "Yerel yönetimler güçlendirilmeli"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Nuşirevan Elçi, Türkiye'de yetkiler dağıtılarak yerel yönetimlerin daha güçlendirilebileceğini söyledi. Elçi, HDP seçmeninin Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verebileceğinin altını çizdi.
Ankara Masası
|
03 Ocak 2023, Salı - 09:21
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Nuşirevan Elçi: "Yerel yönetimler güçlendirilmeli"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlarından Şırnak Barosu eski Başkanı Nuşirevan Elçi'nin özerklik çıkışı gündem oldu.

CHP Genel Merkezi'nde Erbil merkezli Rudaw'a konuşan Elçi, CHP'nin özerklik  konusuna sıcak baktığını söyledi.

"Artık adı özerklik veya başka türlü de konulabilir"

Elçi kendisine yöneltilen, "CHP'nin şu an Kürt hakları konusundan ne tür bir projesi bulunuyor? Yani programında Kürtlerin haklarının verilmesi konusunda nasıl bir programı var CHP'nin?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Zaten CHP iktidar olmadığı sürece bu sorunu çözemez. Projeleri tabii ki var. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz artık adı özerklik veya başka türlü de konulabilir. Bunun değiştirilmesi gerekiyor zaten. Tüm yetki ve imkanların tek bir yerde toplanması zaten başından beri yanlıştı."

" 'Kürdistan' lafından rahatsız değil"

Elçi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kürdistan' lafından rahatsız olmadığını da söyledi.

Elçi, Kemal Kılıçdaroğlu için daha önce gündeme gelen "Kürdistan lafından çok rahatsız oluyorum" dediği iddiasının doğru olmadığını belirterek "Bu sözleri duyduktan sonra, ben de kendisine sordurdum ve "ben böyle bir şey demedim" dedi. Bunu ben de Google'da diğer yerlerde baktım araştırdım. Böyle bir şey dememiş. Böyle bir şey söylediğini belirten kimse iftira atmıştır." diye konuştu.

"Her kesim Kemal Bey aday olduğunda ona oy verecek"

Elçi, " HDP'nin destekleyeceği bir aday çıkabilir mi?" sorusuna ise "Bugün muhalefet içerisinde Türkiye'deki bu düzensizliği ortadan kaldıracak ve yaraşır bir sistem getirebilecek her kesim Kemal Bey aday olduğunda ona oy verecek." yanıtını verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2041164/kemal-kilicdaroglunun-basdanismani-nusirevan-elci-yerel-yonetimler-guclendirilmeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.