Ahmet Davutoğlu: "Cumhurbaşkanı'nın başörtüsünü gollük pas görmesi İslam'a hakarettir"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışının ardından 'Gollük pas verdi' ifadesini kullanmasına "Başörtüsünden bir top yaptı,bunu gollük bir pas olarak gördü. Bu her türlü yasadan daha ağır bir şey. Başörtüyü gollük pas olarak gören bir zihniyet İslam’a hakaret etmiştir, kadınlara hakaret etmiştir" dedi.
Ankara Masası
|
03 Ocak 2023, Salı - 21:57
Ahmet Davutoğlu: "Cumhurbaşkanı'nın başörtüsünü gollük pas görmesi İslam'a hakarettir"

Gazeteci Gürkan Zengin, Ankara Masası Gündem Özel programında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ağırladı.

Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sorununu yasayla çözelim teklifine, Anayasa düzenlemesiyle karşılık veren ve daha sonra bu çıkışı 'gollük pas' olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

Başörtüsü teklifinin anlamlı bir adım olduğunu ifade eden Davutoğlu "1983 yılından 1994 yılına kadar her aşamada insanoğlunu rencide eden, ağır bir baskı gördük. Kızlarım gördü herkes gördü. Sadece Erdoğan’ın kızları görmedi. Şahsi bir hikayeye dönüştürmemeli bunu kimse. Buna karşı atılan her adımı desteklerim. Hiç tereddütsüz desteklerim. Ama en anlamlı adım neydi biliyor musunuz? Erdoğan’ın, benim, Bahçeli’nin atacağı adım değil; en anlamlı adım sayın Kılıçdaroğlu’nun atacağı adım. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bu adımın içinde olursa bu meseleyi bir daha kimse gündeme getiremez. Onun için Erdoğan’dan beklediğim adım şuydu, bir kez olsun bir meselesi kendi şahsi ve siyasi ikbali için değil de millet ve ülke gençlerinin geleceği için düşünsün istedim." dedi.

"Başörtüsünden bir top yaptı"

Ahmet Davutoğlu, 'gollük pas' ifadesinin hakaret olduğuna vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu teklifi yasa olarak kabul edilse hemen geçecek bir teklifti. Anayasayı getirdi. Anayasa teklifinde iyi niyetli olmadığını şöyle gösterdi; ‘gollük bir pas geldi bana’ dedi. Düşünebiliyor musunuz başörtüsünden bir top yaptığınızı? Bu ne kadar ağır bir şey. Başörtüsünden bir top yaptı, bunu gollük bir pas olarak gördü. Bu her türlü yasadan daha ağır bir şey. Başörtüsüyle toplar oynar gibi oynamak bir Müslümanın, kadınların, mütedeyyin kesimin izzetine yakışır mı? Buna karşı tutumumu söyleyeyim, başörtüyü gollük pas olarak gören bir zihniyet İslam’a hakaret etmiştir, kadınlara hakaret etmiştir. 40 yıl süren bu mücadelenin mağdurlarına hakaret etmiştir. Hepimize hakaret etmiştir."

Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu başörtüsü meselesini gollük pas olarak görse, ben kendisiyle yol yürümeyi düşünürdüm." ifadelerini sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu'nun iyi niyetle bu teklifi sunduğunu aktaran Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha açık olması gerektiğini ifade etti.

http://ankaramasasi.com/haber/2042689/ahmet-davutoglu-cumhurbaskaninin-basortusunu-golluk-pas-gormesi-islama-hakarettir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.