Ayhan Bilgen:”(Demirtaş’ın) Sandık açıldığı gün akşam ‘Biz bu oyunda yokuz’ demesi, aslında kendi kendine çelme takmasıdır”

SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, 7 Haziran akşamı o dönem HDP Eş Genelbaşkanı olan Selehattin Demirtaş’ın “Biz oyunda yokuz” diyerek Ak parti’ye kapıları kapatmasını ‘kendi kendisine çelme takma olarak’ niteledi. Bilgen, “Siz aslında Ak Parti – MHP koalisyonunu kendi elinizle hazırladınız” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
04 Ocak 2023, Çarşamba - 16:16
Ayhan Bilgen:”(Demirtaş’ın) Sandık açıldığı gün akşam ‘Biz bu oyunda yokuz’ demesi, aslında kendi kendine çelme takmasıdır”

Ayhan Bilgen, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Gürkan Zengin’in sorularını yanıtladı.

7 Haziran seçimi sonrası yaşananlara ilişkin bir değerlendirme yapan Bilgen, o gün HDP Eş Genelbaşkanı olan Selahattin Demirtaş’ın “biz yokuz” diyerek Ak Parti’ye kapıları kapatmasını eleştirdi.

Bilgen, “Bir kere en azından parti kurullarında konuyu tartışmak tecrübeli bir siyasetçinin, hani sandıklar açıldığında bir beyan edip kendini bağlamaması. En azından bu olması lazımdı. : Parti kurulları toplanılır, bu orada tartışılır diyebilseydi o gün akşam. Şöyle bir açıklama yapıldı, seçim akşamı henüz MYK toplanmadan, herkes kendi seçim bölgesindeyken, ben parti sözcüsüyüm, ben Kars’ta milletvekili seçim sandıklarıyla meşgulüm, başka arkadaşlarımız başka yerlerdeler. Şimdi bir kişinin, hani biz tek adam eleştirisi yapıyoruz ya, sandık açıldığı gün akşam ‘Biz bu oyunda yokuz’ demesi, aslında kendi kendine çelme takmasıdır. Kendi önünü tıkamasıdır” dedi.

“Siz, yönetici sorumluluğu ile hareket etmek zorundasınız”

Ayhan Bilgen şöyle devam etti:

“Sandık mücadelesi, seçim kampanyası seçimde kalır. Artık siz, yönetici sorumluluğu ile hareket etmek zorundasınız. Size toplum, ülkeyi yönetme sorumluluğu vermiş. Yüzde 13 ciddi bir rakam, oyunuzu ikiye katlamışsınız.”

“Siz aslında Ak Parti – MHP koalisyonunu kendi elinizle hazırladınız"

“ Yani orada matematik var ortada, en net olarak mühendislik hesabı yapalım. Biz sosyal bilimciler bazen romantik davranabiliriz. MHP var, CHP var, işte bugünkü iktidar partisi var ve HDP var. Şimdi burada MHP’nin, HDP ile ittifak yapması, koalisyon kurması mümkün değil zaten. O günkü CHP’de bugünkü CHP gibi değil, onu da hatırlayalım, yani çözüm sürecine karşı çıkan bir CHP var. Farklı formüller öneren bir CHP var. Geriye ne kalıyor? Geriye, siz aslında Ak Parti – MHP koalisyonunu kendi elinizle hazırladınız.”

“Demirtaş biz görüşmeye varız dedi ama görüşmeler artık anlamını yitirmişti”

“ Ondan sonra şikayetlenmeye başladık. Çok net söylüyorum, o gün akşam o vahim hata yapılmasaydı, sonra düzeltilmeye çalışıldı tabii. MYK toplantısından sonra Demirtaş dedi ki işte, ‘Biz görüşmeye varız’, ama görüşmeler artık anlamını yitirdi, çünkü başka bir senaryo hayata geçmişti.”

“ Türkiye başka bir Türkiye olabilirdi”

SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, o dönem HDP’nin dışarıdan vereceği destekle hükümet sorununun aşılabileceğine işaret etti.

“Yani şöyle denebilirdi demokratik anayasa yapmak şartıyla, barış için, en temel talepleriniz neyse sonuçta bakanlık derdiniz yoksa, ihale derdiniz yoksa bunlarda anlaşmak çok daha kolaydır. Bunları sağlamak üzere bir hükümet programına onay verirsiniz. Yükümlülüğünü de taşımazsınız, dahil olmazsınız, hesabını ödemek zorunda kalmazsınız ama o programa uyulduğu takdirde de güvenoyu krizi yaşatmazsınız” diyen Bilgen “ Türkiye başka bir Türkiye olabilirdi” ifadesini kullandı.

“Yanlış stratejiydi”

Ayhan Bilgen, “Kürt sorununun barışçı siyasetine odaklı siyaset mi yoksa Erdoğan’ı tasfiye siyaseti mi? Bu yol ayrımında bence Kürtler kendi taleplerine odaklanmalıydı. Yani Erdoğan’ın gitmesi evet belki çözüm için kolaylaştırıcı gibi görüldü ama yanlış stratejiydi” şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2045000/ayhan-bilgendemirtasin-sandik-acildigi-gun-aksam-biz-bu-oyunda-yokuz-demesi-aslinda-kendi-kendine-celme-takmasidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.