Ahmet Davuoğlu: "Adayı açıklamanın vakti geldi"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu " Tek aday açıklayacağız. Şimdi açıklamanın vakti geldi." dedi.
Ankara Masası
|
06 Ocak 2023, Cuma - 09:31
Ahmet Davuoğlu: "Adayı açıklamanın vakti geldi"

Halk Tv'de İsmail Küçükkaya'nın Yeni Bir Sabah programına katılan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 10'uncu kez gerçekleştirilen altılı masa toplantısının detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantıların uzlaşı kültürünü geliştirdiğini aktaran Davutoğlu "Realist olmak lazım ama vizyoner de olmak lazım. Ben hayatta hiçbir zaman karamsar olmadım. Dün yaklaşık 10 saat birlikteydik. Önemli olan açık yüreklilikle konuşabilmek. En büyük kazanımım ne diye sorsanız, daha önce bir araya gelmemiş liderler, 3'lü 4'lü düzenli toplantılar yapılmıyordu, şimdi yapılıyor. Bu psikolojik olarak topluma bir rahatlama veriyor." şeklinde konuştu.

" Şimdi açıklamanın vakti geldi"

Yeni bir kültür oluşturmaya çalıştıklarını aktaran Davutoğlu "Dün gerçekleştirdiğimiz altılı masa toplantısında iki metin kabul edildi. Seçim sonrası görev dağılımının nasıl olacağına dair rolleri netleştirdik. Biz bir karar aldığımızda CHP seçmeninin hassasiyetlerini gözeteceğiz. CHP karar aldığında muhafazakar seçmenin hassasiyetini gözetecek. Biz bir kültür oluşturuyoruz. Tek aday açıklayacağız. Şimdi açıklamanın vakti geldi." dedi.

"Toplantıda açık yüreklilikle konuşuyoruz"

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçlerinin içinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. Genel başkanlar, cumhurbaşkanı kadar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak. Bu büyük bir teminat. 6 tane birbirine benzemez insan diyorlar. Bu ülkeyi birbirlerinin hassasiyetlerini görerek yönetecekler. Biz bir karar alırken CHP'nin hassasiyetlerini gözeteceğiz, Kılıçdaroğlu karar alırken muhafazakar kesimin hassasiyetlerini gözetecek. Bir süre sonra bir kültür oluşacak. Toplantıda açık yüreklilikle konuşuyoruz, sonunda çözüyoruz meseleyi."

http://ankaramasasi.com/haber/2047043/ahmet-davuoglu-adayi-aciklamanin-vakti-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.