Meral Danış Beştaş, "Karşı çıktığımız tek isim Mansur Yavaş"

Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuştu. Beştaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın olası adaylığına karşı çıkacaklarını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
07 Ocak 2023, Cumartesi - 10:57
Meral Danış Beştaş, "Karşı çıktığımız tek isim Mansur Yavaş"

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçime kısa bir süre kalırken, altılı masada aday ismi hala muallakta.

5 Ocak'ta onuncu kez bir araya gelen altılı masa liderleri toplantının ardından aday ismin üzerinde yoğunlaşacaklarını ve görüşmelere başlanacağını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı bir adım daha önde olmasına karşı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da adı olasılıkların arasında geçiyor.

"Karşı çıktığımız tek isim Mansur Yavaş"

Halkların Demokratik Partisi'nden adaya ilişkin önemli bir açıklama geldi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuştu.

İsimlerden ziyade ilkeleri önemsediklerini belirten Beştaş, isim olarak karşı çıktıkları tek kişinin Mansur Yavaş olduğunu belirtti.

Beştaş, "Altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili, İsimlerden ziyade ilkeleri önemsiyoruz. Kürt meselesine yaklaşım turnusol kağıtlarından biridir. Irkçılığa karşı olmak örneğin. Bunda herkesin ezberlerini bozması lazım. Geçmişle yüzleşme lazım. Kürtlerin de herkes gibi bu ülkenin sahibi ve yurttaşı olduğunu kabul etmemiz lazım.Adil yargılamalar yine çok önemli bir başlık. Kadın eşitliği ve özgürlüğü hayati derecede önem verdiğimiz bir ilke. Doğaya yönelik kırım politikasının son bulması gibi ilkelerimiz var.Bugüne kadar karşı çıktığımız tek isim oldu o da Mansur Yavaş. Onun adaylığına asla HDP seçmeni sıcak bakmaz. Bizim için denklemde yok." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2048033/meral-danis-bestas-karsi-ciktigimiz-tek-isim-mansur-yavas
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.