Gültekin Uysal: ''​AK Parti, ​bir kişinin fan clubu haline geldi''

İktidarı eleştiren Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, "Artık Adalet ve Kalkınma Partisi bir parti olmaktan hüviyetinden sıyrıldı. Bir kişinin fan clubu haline geldi. Bir tek varlık sebebi var, o bir kişinin, ailesinin, şürekasının iktidarını devam ettirmek" dedi.
Ecem Çetin
|
11 Ocak 2023, Çarşamba - 13:24
Gültekin Uysal: ''​AK Parti, ​bir kişinin fan clubu haline geldi''

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Masası Gündem Özel'de Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Uysal, Türkiye'nin derinden nefes almasının en büyük sorumlulukları olduğunu aktardı. 

"En nihayetinde üstündeki boya kalkınca aslı görünüyor"

İktidarı 'muhafazakar demokrat' tanımlaması üzerinden eleştiren Uysal,  "Muhafazakar demokrat diyerek kendini zaman zaman tarif etmiş bu iktidar, muhafazakarlığı da anlamadı, demokratlığı da. Ben onlara mühtedi diyorum. Sonradan ihtida etmiş. Küfür rejimi, tağut rejimi diyerek başladıkları bu süreçte istediğiniz kadar gömlek değiştirin, istediğiniz kadar konjonktürel bu fikirlerin sesi seslendirin. En nihayetinde üstündeki boya kalkınca aslı görünüyor. " dedi.

"Türkiye ile ilgili ufuklarını 20 yılda gördük"

Uysal, "Bugün, demokrasiden ne anladıklarını, demokrasi ufuklarını, hukuk ile ilgili ufuklarını, adalet ile ilgili ufuklarını, Türkiye ile ilgili ufuklarını 20 yılda gördük." ifadelerini kullandı. 

"Milli görüşe referanslar zaman zaman ihtiyaç duyduklarında verirler "

Gültekin Uysal, şunları söyledi: 

"Tayyip bey, netice itibariyle gömlek çıkarttık diyor. Ama sayın Erdoğan içtihat koydu. Milli görüşe referanslar zaman zaman ihtiyaç duyduklarında verirler. Ama ihtiyaç duymadıklarınca bence bütün varlığı AKP'nin kuruluşundan da itibaren farklı farklı evreler var."

"Nereye savrulduklarının göstergesi"

"Bugün çok iddialı bir şey ifade edeyim." diyen Uysal, "2001 yılında AKP'nin kurucu belgelerine bakalım. Orada AK Parti yazan yerlere bugün Demokrat Parti yazalım bu iktidara karşı geçerli. Hangi iddiayı, neyi eleştirmişler, referans almış ona karşı cevap üretmişlerse bugün o iddialar kendilerine geçer.  Nereye savrulduklarının göstergesi bu." şeklinde konuştu. 

"AK Parti, bir kişinin fan clubu haline geldi"

Uysal, "Artık Adalet ve Kalkınma Partisi bir parti olmaktan hüviyetinden de sıyrıldı. Bir kişinin fan clubu haline geldi. Bir tek varlığı sebebi var. O bir kişinin, ailesinin şürekasının iktidarını devam ettirmek. " değerlendirmesinde bulundu . 

http://ankaramasasi.com/haber/2053281/gultekin-uysal-ak-parti-bir-kisinin-fan-clubu-haline-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.