Faik Öztrak’tan ekonomi eleştirisi: “Elde ne kaldı?”

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, iktidarın vaatlerinin tersine elde yüksek enflasyon, rekor dış açık, yavaşlayan üretim ve rekabet gücü zayıflayan bir ekonomi kaldığını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
12 Ocak 2023, Perşembe - 13:01
Faik Öztrak’tan ekonomi eleştirisi: “Elde ne kaldı?”


CHP Sözcüsü Faik Öztrak, iktidarın ekonomi yönetimini adeta topa tuttu.

Öztrak, sosyal medyadan art arda attığı tweetlerle ekonomide alınan kararlar ve ortaya çıkan sonuçları eleştirdi.

“Uydurdukları sözde "model" ile; Faiz düşecek, TL değer kaybedecek, Üretim ve ihracat artacak, Döviz rezervleri dolup taşacak, TL değer kazanacak, Enflasyon düşecekti. Peki elde ne kaldı?” diye soran Öztrak kendi sorusuna “ Yüksek enflasyon. Rekor dış açık. Yavaşlayan üretim. Rekabet gücü zayıflayan bir ekonomi” yanıtını verdi.

Öztrak, “Lafla peynir gemisi yürümez. "Faizi düşürmek suretiyle; cari fazla verme yoluyla" büyüyeceğiz diyerek, onca laf ettiler. O kadar laftan sonra cari açığı dörde katladılar. Kıssadan hisse: Lafa değil, icraata bak” diye yazdı.

Kaynağı belirsiz para girişlerine de işaret eden Öztrak bir başka paylaşımında “2010'a kadar sıfır etrafında dalgalanan kaynağı belli olmayan para giriş çıkışı, 2011'den sonra ne oldu da sürekli artmaya başladı. Yapılan tüm makyajlara rağmen, kaynağı belli olmayan bu 52 milyar doların sahibi kim? Hırlının mı, hırsızın mı? Yoksa uyuşturucu baronlarının mı?” ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2054973/faik-oztraktan-ekonomi-elestirisi-elde-ne-kaldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.